En grej jag är himla bra på

Det är nästsista dagen av januari och alltså nästsista punkten i januarilistan.

Den här januarirubriken kom ju lägligt. I dag har jag nämligen upplevt en hel del nätkärlek för illustrationerna som jag gjorde till Fantastisk Podd… så tror jag är himla bra på att rita porträtt (faktiskt lite omtumlande dag, hade inte förväntat mig sååå mycket spridning och ljuvliga kommentarer).

Jag är mindre bra på en massa andra konstrelaterade saker, men det här med tecknande har alltid varit min grej. Och man kommer rätt långt med det. Tecknande är grunden till att måla och tror också att det gör något med hjärnan som är bra. Det känns liksom skönt att rita!

Så klart tycker jag oftast att jag inte når fram till det jag vill åstadkomma. Man tvivlar och ältar och grubblar. Stirrar på bilderna. Alltid kunde man ha gjort något bättre. Man hittar nya fel efter ett tag. Men tid och kraft sätter oftast en gräns för vad man kan göra. Samtidigt vill jag inte skapa något ”perfekt”. Vill att det ska finnas kvar något i teckningarna som är ur mig, och då måste man låta misstagen finnas också. För misstagen är ju det som är jag, och man måste våga låta dem synas… Men det är väl något slags balansgång. Jag kunde bli mycket bättre på att släppa loss misstagen faktiskt, men det kräver mer tid. Vilken paradox det blev…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s