Den bästa fikan är ju som vi alla vet…

Sista dagen av januari och listan!

För det första använder jag i princip aldrig ordet ”fika” i fall jag inte kommunicerar med sverigesvenskar. I Österbotten pratar de ju om kaffe med dopp eller bulla hela tiden (och det är verkligen ofta man ska syssla med det). Vad säger jag då? Har tagit efter ungarnas ”mellis”, dvs mellanmål. Men ska fika alltid innehålla något sött, eller kan det vara en smörgås också? Nu blev jag lite osäker…

Men det bästa är i varje fall någon form av mjölkkaffe + något ätbart… gärna en croissant, men jag är inte så kräsen. Faktiskt så brukar jag inte riktigt sukta efter bakelser eller bullar. Är mer en kex och kakor-person. Gärna mina egna hemlagade. Enkelt recept här på chokladkakor: 200 g smör, 4,5-5 dl mjöl, 1 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, kakao enligt smak. Blanda allt, gör småkakor av dem, grädda i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Sjukt enkelt. Eller så lämnar man bort kakaon och trycker ner ett litet hål i kakan och fyller på med någon sylt. Ungarna älskar det.

Japp, det var det. Imorgon är det februari. Och nu är listan slut. Är nog den första jag gjort färdigt faktiskt! Brukar väldigt sällan fylla i listor annars…

I dag har jag för övrigt varit hemma med A som hade feber på dagis igår. Men hon har inte varit ett dugg sjuklig. Så snart tar jag henne till stan och hämtar W från skolan och sen ska vi ”fika”! Den bästa fikan är nog när man har det bästa sällskapet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s