Snön vräker ner – #skuggnano är slut – länk till en intervju

Jag som nyss var så glad över att det inte var mycket snö på marken så att det skulle smälta snabbt. Nåväl, det är trevligt för barnen med lite mer snö – pulka och snöhögar och sånt.

Dagens program: besök hos vänner! Mat och prat!

På kvällen ska jag försöka hinna med lite teckningar till diverse olika projekt… så har jag hört att Melodifestivalen börjar i Sverige, och det tycker jag och dotter om att se på. Förra våren hejade hon på Yohio, som alltså hette Hauru i vårt hushåll.

hauru_howlsmovingcastle

Men skuggnano alltså. Har kommit till 53 915 ord, och inte 70 000 som jag ville (har alltså lyckats klämma ur mig 16 085 ord). Historien är nu vid branten till något slags klimax. Vet alltså vad jag ska skriva de närmaste dagarna. Satt ganska ordentligt fast när jag började skriva i januari, så den största bedriften torde vara att jag kom förbi det, och har någon slags väg till ett slut klar för mig (men det kan ju fortfarande hända vad som helst när jag skriver). Så både ett misslyckande och ett lyckande. Men tänker inte deppa för det. Det går framåt långsamt för det är svårt att få ihop slutet. Men jag har skrivit lite varje dag (mer vissa dagar) och texten lever i huvudet. Har dessutom åstadkommit helt hysteriska mängder annat jobb jämte skrivandet. Fick ett nytt bra illustrationsjobb och är väldigt nöjd över alla kurser jag går, lär mig nya saker och har haft orsak att göra bilder nästan varje dag.

För att sammanfatta. Min första månad som författare och illustratör på heltid har ändå varit en succé (tycker jag själv)! Mycket mindre ångestdagar när man inte får något gjort, än vad jag hade som forskare. Att göra många olika saker samtidigt klarar jag av, det är bara det att man måste ha tålamod och förstå att allt går framåt lite långsammare då. Men det går framåt. Och rätt som det är, blir något klart. Som t.ex. jobbet med podcasten!

Och apropå podcasten så finns en intervju med mig om arbetet med podden på Amy Lagermans blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s