Den flyger!

Var på möte med speldesignkillarna. De hade stoppat in min fladdermus i spelet nu (med Unity) och bakgrundstexturen, och där flög ju fladdermusen omkring i grottan när man tryckte på space-tangenten! Vilken spännande känsla… närmar sig lite det där med att få se en bok eller text man skrivit i tryck, eller en illustration publicerad. Men det här är ändå lite annorlunda. För att göra ett spel måste alla på något vis delta i skapandet, vi har ju hittat på idén tillsammans, och dessutom vet jag mycket lite om vad de andra egentligen har gjort för att få det att funka (kan varken programmera eller använda Unity, än så länge).

Spelet är alltså spelbart, men fortfarande i lite halvkackigt skick. Det ska slipas på en del spelmekanik, t.ex. ska fladdermusen ”se” med en visualisering av ekolokalisering. Och det ska komma ljudeffekter också. Nästa grej för mig är att göra ännu en fladdermus med vingarna i ett lite annat läge för att animationen ska blir lite snyggare. Och sen ska jag göra röda fladdermöss som blir ”fiender”.

Sjukt skoj det här. Tycker verkligen om att få bidra med små bitar av något större.

Dessutom utvecklades en idé i mitt huvud när jag körde genom stan. Har tänkt på ett möjligt spelscenario redan på hösten, men nu föll några pusselbitar på plats i huvudet… Men om det blir något av det, så blir det extremt långsamt. Men allt börjar från en idé.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s