Vattenlösa sjukstugan (och ett brandtal i slutet)

Lilla A hade dålig mage på natten, så är hemma med henne i dag. Tror inte det var ett virus (trots att jag låg bredvid henne hela natten och hade paranoia över att få magsjuka). Tecknen tyder på att hon åt för mycket av en viss matvara på kvällen. Var det godis? Chips? Nej, det var paprika. Hon har haft ett enormt behov av färska grönsaker de senaste dagarna, plockat sallad ur skålarna, bett om gurka i skivor osv. Man tänker att det är ju strålande! Men igår blev det för mycket med en hel skål skivad paprika (efter den vanliga middagen dessutom), och vi vaknade klockan ett av att hon spydde upp det i sängen. Sen fick hon sova bredvid mig och jag låg beredd med en hink. Minsta lilla suck och jag frågade om hon mådde illa. Det kom sedan mer klockan fyra, men hon hann gå på toa som tur. Sen drack hon ett och ett halvt glas vatten, och sov som en stock till klockan 9. Vet inte hur det är med min sömn riktigt, började tänka på jobb sen mittinatten och var som sagt beredd på vad som helst.

Hade tänkt gå och se Robocop i dag på pressvisning, men det får jag hoppa över. A sitter nu i soffan och äter rostat bröd och ser på Aladdin. Hon är hur glad som helst. Tror alltså att det inte var viruset (som tur som tur, inte skoj att vara magsjuk som gravid; var det i vecka 18-19 när jag väntade A, det är inte farligt, men extra obehagligt).

Och det är också tur att hon mår bra nu, för byggarbetarna ute på gatan har precis stängt av vårt vatten. De fixar vattenledningarna här, och har inte vetat riktigt när de kommer att stänga av vattnet, bara ATT de ska göra det ”korta stunder”. Tänk katastrofen med spyende barn och inget rinnande vatten. Rys. Men vi har inte hunnit tvätta oss, och det går bara att spola en gång på toaletten (den möjligheten är nu förbrukad dessutom). Misären! Okej jag överdriver. Dagens enkla mål: 1. vänta på vattnet och sen tvätta sig, 2. åka till matbutiken med A, 3. hämta storebror* från skolan

Hon ber nu om äpple eller gurka… hon är definitivt frisk…

OCH NU! Vattnet är tillbaka! Hurra!

*Apropå storebror, såg att man startat en dataspelsförening i Pargas. Har länge tänkt att den perfekta hobbyn för sonen vore att få vara med i en sådan klubb. Han avskyr all lagsport och vill inte gå med i traditionella konstklubbar eller liknande, för han vill rita vad han vill. Idrotter går han bara med på ifall det är med någon förälder (tennis och simhallen har gått ok, men det är alltid en kamp att få med honom ut eller att prova på något nytt). Men att spela tillsammans med andra vore ju perfekt. Han är inte alls asocial, utan vill väldigt gärna dela sin spelhobby med andra. Men nu är ju LAN-kvällar över långa helger snarare något för tonåringar och äldre. Det borde startas en spelklubb för barn i lågstadieåldern också! Tror bara att det finns MASSOR av fördomar mot att ha den typens klubbverksamhet för barn. När det gäller vad som anses ”hälsosam sysselsättning för barn” är det nog extremt traditionellt. Det är synd. Tänk en klubb där de får prova nya spel tillsammans (och inte bara digitala), diskutera, rita och planera egna spel, lära sig grunder i programmering, lära sig hur man kan syssla med spelande på ett balanserat (ingenting är nyttigt i överdrivna former, inte heller mer fysisk idrott) och socialt sätt… Det är enorma mängder barn som spelar allt möjligt, ofta utan insyn från vuxna, vilket är ett stort missförhållande.Vuxna ser ofta barns spelande som något fruktansvärt som bara ska begränsas, när man istället kunde använda det enorma intresset för spel för att skapa samvaro, gynna kreativitet, inlärning (sonen kan snart prata engelska eftersom han just nu spelar mycket Minecraft på engelska och frågar stup i kvarten om betydelsen av olika ord; tänk om man hade ett spel på finska som skulle engagera honom…). Sen någon gång inom en snar framtid när jag har tid och möjlighet ska jag göra något åt det här… dessutom borde man få med flickor i högre grad. Att jag spelade mycket rollspel i tonåren till exempel har bara gett mig massor av fördelar. Okej, slut på brandtalet. Det här blev ju ett helt skilt inlägg… Men det skulle verkligen behövas mer ansträngningar från vuxnas sida på det här området.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s