Snart i (del)mål

Skrev rätt mycket på Bok 2 igår kväll, och kunde dessutom planera de sista kapitlen. Vet alltså ungefär hur det ska sluta, men hurdan tonen på slutet verkligen blir ser jag sen när jag skrivit. Men det är inte mycket kvar. Samtidigt känns det enormt och svårt att få till de där sista kapitlen. Det kommer att ske dramatiska saker nästa gång jag öppnar dokumentet. Hur ska man orka skriva det? Hur ska man klara det? Det vet man inte i förväg. Måste bara sätta sig vid skärmen och se hur det går. Konstigt det där, att trots att man vet vart man är på väg, vet man ändå inte hur det kommer att gå till, eller exakt vilka ord som krävs för att texten ska bli det den behöver bli. Alltid lika underligt det här skrivandet.

Och sen väntar förstås REDIGERING. Men ska inte tänka på det nu. Nu gäller det bara att få ur sig de där sista bitarna (rätt dålig text) som sedan kan slipas och förbättras.

Har skrivit första utkastet på Scrivener, och det har betytt att jag har stenhård koll på scenernas ordning och perspektiven (har flera points of view) och strukturen. Men däremot tror jag att texten behöver läggas in i Word efter att de sista kapitlen är färdiga. Måste få till mer flyt, se vad som fallit bort på vägen, vilka trådar som hänger lösa. Måste se texten på det sättet den sedan ska läsas, och inte som det halvfärdiga pussel som den nu är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s