Människan i kroppen

Tror det var Minna som skrev så, om människan i kroppen.

Min människa i kroppen blir allt tydligare (i sin kommunikation, eller så tränar hen sina muskler utan att förstå att jag känner det). Fötter som trycker ovanför naveln. Hela magen hoppar till. Pirr och fladder längre ner, små fingrar och händer som krafsar? Igår tror jag hen slog till neråt eller bakåt mot ryggraden. Konstig känsla.

Men blir alltid så glad när det är liv och rörelse. Kände hicka härom dagen. Minns att A också hade mycket hicka. Det är ett regelbundet tickande.

Hen lär väga 1 kg nu enligt min mobilapp. Själv väger jag lika mycket som en val, troligen. Orkar inte kolla.

Jag har börjat tänka allt mer på namn. Har en flickfavorit och en pojkfavorit, men vi smakar fortfarande på namnen, låter dem gro. Jag väntar ivrigt på att D ska komma med en snilleblixt, det var han som hittade på A:s namn om jag inte minns fel.

Har börjat känna mig otåligare men också lugnare. Samtidigt går tiden så underligt snabbt. Tänkte att om jag väntar på något så ska tiden gå långsammare. Men den har inte saktat ner den här gången.

2 thoughts on “Människan i kroppen

  1. Ha ha. En människa i kroppen, ja . Visst är det underligt att det växer små människor inuti stora. Det är härligt med myller och buller i magen. Vad sysslar dom egentligen med?
    Planterar blommor i rabatten? Dammsuger? Går av och an och knackar i väggar och lyssnar på golv. Man undrar.

    • Tänker mycket på vad människan tycker om ljud. Ljudet från mina tarmar, när de stora barnen skriker och pratar och skrattar. När vi har radion på i bilen, när jag sjunger för mig själv, när jag förklarar saker med min torra pedagogiska röst…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s