Nattgrubbel

Vaknade kl 3 av att mobilen laddade ur sig, och eftersom den är väckarklocka var det bara att stiga upp och hämta laddaren. Sen kunde jag inte somna om direkt utan började grubbla på jobbsaker istället. Till exempel hur otroligt lite lust jag skulle ha att ta tag i vissa gamla akademiska projekt för jag har alldeles för roligt med det jag gör nu. Sen skulle jag ha lust att skriva mer om det jag grubblade om, men det är inte rumsrent (bloggrent). Den som råkar träffa mig fysiskt kan fråga. Den som känner mig vet säkert redan vilka saker som kan göra mig förbannad… ja, så det är inte så lyckat att vara förbannad mitt i natten. Samtidigt kan ilska leda en rätt. Drömde sedan något som var rätt uppmuntrande: sade till på skarpen, satte upp gränser, och kände att jag kan stå på mig och att jag inte är rädd. Är inte det minsta rädd faktiskt, bara otroligt trött på att stå ut med vissa människor.

Slut på grubbel.

Har två kapitel kvar att skriva på boken. Tvekar lite, men måste bara köra över den tvekan och skriva på. Sen får man se vad som håller.

Fick förresten beslut på föräldrapenningen igår! Blir moderskapsledig 10 april! Inte så väldigt långt kvar till det, knappt två månader… Och försvinner ju inte från jordens yta då, kommer bli tvungen att jobba vidare med en del frilansuppdrag hela året (främst illustration). Det går inte bara att släppa allt, och vissa saker vill jag ju verkligen göra också. Men så är det när man inte är fast anställd någonstans: det blir lite knepigare att bli ”ledig”. Men så klart vill man minska på takten. Känner mig i varje fall inte alls panikslagen över läget. Tvärtom. Det är lugnt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s