Sportlovsveckan

I dag är jag hemma med ungarna. Ja, hela veckan faktiskt. Får dra ner lite på bloggandet, för sitter och smygjobbar medan barnen springer omkring här i bakgrunden. Tur att man är bra på multitasking. Håller precis på att laga kycklingsås samtidigt som jag kommunicerar med supporten på webbhotellet för att fixa med en webbsida.

Och om en vecka är jag inne i tredje trimestern. Pust. Tittade på min magprofil igår och tyckte det såg enormt ut. Att bebis ska växa ännu i 12 veckor känns lite svårt att föreställa sig. Antar att man blir större pga det är tredje gången (eller så var jag möjligen lite tjockare från början den här gången, krhm). Men börjar vara riktigt ansträngd i ryggen av att gå och stå. Måste vila mycket. Och måste fixa mer järn i kroppen också… När jag vänder mig på natten gör det ont i höfterna. Måste sova med en kudde mellan benen. Kan inte ligga på rygg, mycket obehagligt. Man märker hur ofta man måste plocka upp något från golvet nu, eftersom det också är jäkligt obehagligt. Får sammandragningar om jag böjer mig fram, om jag går för snabbt eller går upp för backar. Ibland kommer de utan någon särskild orsak också. Sånt på gravidfronten alltså. Längtar till maj.

Men roliga grejer! Dottern har blivit riktigt intresserad av att läsa. Hon sitter för sig själv och ljudar ur böcker med stora bokstäver. Det går riktigt bra! Vissa bokstäver kan hon inte så bra ännu, särskilt om det är små bokstäver. Nu läser hon pratbubblorna i böckerna om Familjen Monstersson om och om igen. Hon verkar väldigt motiverad plötsligt. Men nu är det alltså dokumenterat: hon lärde sig läsa själv när hon var 5,5 år.

Tar alltså en liten minipaus nu, och bloggar igen på söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s