Hej måndag!

Igår kom vi tillbaka från en kort Sverigeresa (hälsade på brorsa + familj) och alla var helt utslagna efter båtresan. Har alltid svårt att sova på båten, men nu var det omöjligt: det kom tobakslukt ur ventilationssystemet (vilket gjorde mig nervös), det gungade på Ålandshavet (vilket gav mig en känsla av klaustrofobi), när vi stannade i Långnäs skakade allt och oväsendet var olidligt (vilket var irriterande). Hade ont i höfterna och det var besvärligt att vända sig i  den smala sängen. Jag vet inte om jag sov eller inte, låg och tänkte, men vissa tankar var mer drömlika så måste ha flutit av och an mellan vakenhet och sömn men aldrig nått djupsömnen. Jag måste ta två tupplurer igår och minstingen sov 14 timmar förra natten (vi fick inte upp henne från den sena tuppluren)! Men det kändes skönt att vara ganska nätfrånvarande. Fast tror att det också ledde till en stark overklighetskänsla den här morgonen. Vad är det man håller på med nu igen? Alla arbetskontakter jag har är ju via nätet, så det är kanske inte så konstigt att jag kände mig lite löst flytande utan nätet… Man skulle tro att det är tvärtom, att verkligheten är utanför nätet. Men där kan jag direkt krossa den stereotypen. Min jobbverklighet är i datorn.

Har massor av roliga arbetsuppgifter att dyka in i, men måste snabbt blogga igen så man kommer back on track! Har redan fixat: scanna och maila skattekort, maila uppdragsgivare, köpt akvarellpenslar till PS (den här killen tillverkar himla bra digitala penslar), kollat momsregler. Nu ska jag ta tag i en logo som jag ska ha färdig på fredag. Damtidningen vill ha nya bilder på torsdag. Och i slutet av veckan ska en annan illustration också vara färdig (eller iaf första versionen). Så det blir en riktig illustrationsvecka det här.

Har fortfarande det där allra sista kapitlet i bokprojektet kvar att skriva, men har flyttat hela manuset till Word nu för att få en annan typs överblick. Råmanuset blir alltså runt 60 000 ord, men tror att jag får lov att fylla i mer ”kött” när jag redigerar. Så tippar ändå på att det blir 70K slutligen. Eller vi får se. Kanske det hålls avskalat ändå? Hade inte trott det, men tydligen är mitt sätt att skriva litterärt ganska avskalat. Är inte alls någon mästare på långa, frodiga beskrivningar. Vill att det ska hända saker hela tiden, med så enkla medel som möjligt… Under resan kom jag också på en superbra idé vad gäller illustrationer till boken (eller idén känns superbra nu när jag ännu bara har den i huvudet, heh).

2 thoughts on “Hej måndag!

  1. Jag har också tänkt på det där, att min jobbverklighet till största delen också försiggår på nätet. Det är liksom via Facebook, otroligt nog, som jag har fått alla mina senaste jobbuppdrag! Nån kompis som efterlyser nånting. Nån kommentar här eller där som leder till det ena o det andra. Hur sjukt låter inte det egentligen? Att jag inte är på nätet, betyder också att det inte händer nåt, eller att det helt enkelt inte kan hända nåt. Det känns otroligt skönt, men jag har alltid ett sug efter nätet samtidigt.

    • Iofs har jag fått det en del jobb också genom att träffa folk fysiskt på olika evenemang, men jo, skulle man som illustratör inte vara alls på nätet så fattar jag inte hur man får jobb (såna personer har kanske äldre kontakter eller nåt då, eller så gott rykte ändå att de inte behöver anstränga sig)… Och jovisst det ÄR egentligen rätt sjukt hur små små slumpartade saker det är som leder vidare till olika uppdrag… att vara på rätt plats rätt tid. Massor av saker man gör på nätet leder ju sen inte heller någonstans (men jag inbillar mig att det alltid är bra att ”bygga nätverket” hur cyniskt det än låter… det är ju också skoj att lära känna folk…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s