Det blir en rysare

Var alltså på extra ultraljud i dag för att kolla läget med moderkakan. Kanten är bara 4,1 millimeter från livmoderhalsen! Så de ska kolla på nytt om en månad i fall den skulle ha vandrat uppåt lite till. Det är nämligen väldigt nära… men läkaren sa inget ännu om var man drar gränsen för ”för nära”. Däremot sa han: börjar det blöda ska ni åka in till förlossningsavdelningen direkt. Gulp. Fast antar att det var ett gott tecken att livmoderhalsen såg mycket bra ut. Tolkar det som att den verkar ”hålla tätt” ett bra tag till. Dessutom är bebis i sätesläge nu, men det hinner ännu ändras av sig själv. Fast läget ska också kollas vecka 33. Annars var allt bra med den lilla, alla mått var bra. Hen lär väga 1,3 kg nu vilket är normalt för veckorna. Men ändå tyckte läkaren att jag borde gå på sockerbelastningstest för säkerhets skull. Var på ett med första barnet, men det är redan 9 år sedan (och hade inga höga sockervärden då). Ville helst slippa, men om de nu rekommenderar så… bara så störande det där att sitta på labbet i 2, 5 timmar och dricka en massa märklig läsk och ge mer blodprov. Hoppas nu sockervärdena är normala i varje fall. Behövs liksom inte fler ”komplikationer”.

Ja och järnvärdet var lågt, 116. Brukar annars ha över 140. Så inte så konstigt att jag känt av det. Har alltså nu också inhandlat järntillskott i droppform, som ska vara bättre för magen än tabletterna.

Känner på något vis att jag måste mentalt förbereda mig för att det också kan bli planerat snitt, även om det fortfarande inte alls är uteslutet att jag kan föda vaginalt. Men man måste liksom vara beredd.

Hursomhelst. Är hemma med magsjuk A i dag. Hon började kasta upp igår kväll precis när jag skulle somna kvart över tio. Sen måste alla sängkläder sköljas av och sättas i tvättmaskin. Barnet fick sova bredvid mig och jag låg beredd med en hink. Stackarn hade inget mer att kasta upp ungefär 2-3-tiden. Efter det kunde jag sova lite bättre. Men har alltså sovit hela natten i små små snuttar, och vaknat till av minsta lilla suck. Så nu lider jag av trötthet + kräksjukeparanoia, men vad annat kan man göra än se till att tvätta händerna hela tiden (vilket är plågsamt när man har så torr hud att den spricker). Nu sitter A på soffan och ser på Barnkanalen. Jag får ingen mat i henne, hon dricker lite saft, och gnagade lite lite på en äppelbit. Hon har inte spytt mer, men nu verkar hon istället febrig. När man frågar hur hon mår svarar hon alltid ”bra”. Voj liten.

Men på en mer positiv not: vi beställde HBO Nordic, så nu kan jag se GoT i april! Och Girls ska jag se! Och en serie som heter True Detective. Det firar vi med den andra trailern för GoT säsong 4:

2 thoughts on “Det blir en rysare

 1. Usch för kräksjukor. Hoppas det snart blåser förbi. Tanten säger: Lyft inget tungt om du har placentan sådär. Låt andra lyfta.
  Är du trött ? Så där som i sömnig?
  Jag sku på riktigt kunna sova dygnet runt.
  Jaksamista! (Nu kan man gå ut utan att halka och föda på isen)

  • Åh bra med råd! Läkaren sa inget, och kom först i efterhand på att man kunde ha frågat om det går att göra något att förhindra eventuellt blödande.

   Är förvånansvärt pigg med tanke på järnbristen… men blir helt slut väldigt tidigt på kvällen. Kunde gå och lägga mig direkt när det mörknar. Men är pigg på morgonen! Bara man kommer ur sängen och fogarna lägger sig på plats och man får frukost så mår jag toppen.

   Jag jublar över att halkan är borta!

   Tänkte på dig idag, att tänk om du är och föder nu… Så väldigt lite väntetid kvar för dig. Styrka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s