Allt bra, lallalaa

Känns som att få tillbaka livet igen nu när jag är helt återställd efter magsjukan. Igår hade jag till och med aptit igen! Så skönt. Ogillar starkt att inte ha matlust.

Var på läkarkontroll i dag och allt var bra med mammakroppen med. Var lite orolig igår för hade så kraftiga sammandragningar, samtidigt som det kändes som om bebisen tryckte på med någon kroppsdel rakt ner (troligen en fot), så det kändes om den nästan tänkte gräva sig ut precis utanför sonens skola. Men känslan gick över.

Läkaren tyckte nu att det kändes som om huvudet var neråt, vilket skulle förklara varför det spände i magen igår åt båda hållen samtidigt. Hen vände sig alltså. Hoppas det var sista gången, så att huvudet hålls neråt nu.

Annars har jag varit mer andfådd och lite mer illamående på morgonen igen när man har dagis- och skolskjutsstressen. Dessutom trycks ju mina inre organ ihop allt mer, tarmar, lungor osv. så det är inte konstigt om det känns lite obekvämt emellanåt. Men tror att det extra järnet jag tar funkar bra! Känner mig mycket piggare. Och andra små besvär som orsakats av järnbrist verkar försvinna.

Fixar med illustrationer mest nu. Hinner egentligen inte göra mer redigering än cirka en timme per dag. Men det känns ok! En efter en försvinner uppdragen när jag blir färdig med dem, men nu kan jag inte ta något nytt mer. Tyvärr kommer jag inte att kunna avbryta damtidningsillustrerandet helt, för de har sin utgivningstakt, och jag behöver hänga på i sju nummer till. Så jag håller bara tummarna för att de inte vill ha bilder precis den veckan jag föder och återhämtar mig (fast gissar att det går att förhandla sig till lite längre tid innan deadline då)… En av nackdelarna med att frilansa. Svårt ibland att reglera när jobbet ska göras. Men jag tror jag fixar det nu när jag har rutinen inne och vet vad de vill ha, och när jag får uppdraget så tar det oftast bara en halv dag åt gången att göra (och sammanlagt med alla ändringar under ett par veckors tid: c. 2 dagar). Så den där ena söndagen man får jobba utan att det stör föräldrapenningen räcker riktigt bra.

Men sen till fördelarna med att frilansa: nu tänker jag äta lunch och se på ett till avsnitt av The Walking Dead som jag började se på igår! Jag är min egen chef, och chefen säger: utvidga ditt sinne med lite TV nu så hålls de kreativa safterna igång. Yes boss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s