Hih min första kurs i speldesign :)

Fick spelkursen godkänd i dag och feedback från läraren. Spelidén gillades, men det fanns förstås massor man kunde göra ännu för att göra spelet intressantare och bättre, t.ex. behöver vår lilla fladdermushjälte mer fiender. Nu gjorde vi bara två. Tror tyvärr inte att de andra är intresserade av att fortsätta jobba på spelet. Men man får ju se…

Jag ska i varje fall lägga in bildmaterialet i min portfolio, och fortsätta utveckla den biten, så att man kan söka vidare efter mer samarbeten (men i långsam takt, jag kan ju inte precis söka jobb just nu när jag precis ska bli ledig, men till nästa vår så!).

Det roligaste i den här processen tyckte jag var att spåna fram själva idén tillssammans (älskar att visionera tillsammans med andra), och sen att få se mina bilder få en funktion i spelet. Har inte ännu själv spelat demon, för var ju sjuk på måndag när vi hade vår slutpresentation. Men det jag behöver lära mig mer om är hur bilderna ska anpassas till spelmekaniken, på ett rent tekniskt plan, storlekar, format osv. Men det är ju sådant som ändras varje gång man gör något nytt antar jag. Att planera det visuella utseendet, concept art alltså, är mycket mer beroende av konstnärliga aspekter. Sedan anpassar man dem till vad som är möjligt att göra tekniskt.

Jag lärde mig också att väldigt mycket hänger på attityder. Ska man få ett samarbete att fungera måste alla anstränga sig, optimism men med kritiskt tänkande i en bra balans måste finnas. Det måste vara en balans mellan att låta idéer strömma fritt och att tänka pragmatiskt. Det här gäller säkert alla kreativa samarbeten. Men det är spännande att se hur gruppdynamik och personligheter kan vara fungerande eller inte så fungerande…

Mycket intressant upplevelse. Kan definitivt tänka mig att jobba med det mycket mer. Men behöver själv först bli bättre på en del saker. Skulle behöva lära mig 3D-skulptering och animering t.ex. Men man får ta en sak åt gången.

Sonen har ju förresten redan långt gångna planer på att han och jag ska göra ett spel tillsammans, bara mamman hinner lära sig Scratch eller Game maker eller Unity först.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s