Fixardag

Kanske det är för att jag har en månad arbetstid kvar som jag får undan saker så snabbt nu… Hursomhelst, har fixat med studiesaker i dag: borde få olika typers studiepoäng registerade osv. I vissa fall funkar detta mycket smidigt, medan det i andra fall verkar helt omöjligt när man stöter på farthinder (dvs andra människor som inte gör sitt jobb).

Imorgon ska jag förresten prata med skolelever i Korpo om skrivande och illustration. Så funderar på vilka roliga saker jag ska ta med mig… alltid väldigt spännande och givande att prata med barn och unga! Man vet inte alls vad man kan vänta sig…

Strax åker jag in till centrum och fixar med mina nytryckta bilder, och har ett annat bildrelaterat möte också. Arbetsbilden är verkligen varierande. Apropå det svarade jag igår på en liten undersökning om illustratörsarbetet. En fråga var: vilket är det mest typiska jobbet man gör och hur mycket man får betalt för det. Visade sig vara omöjligt för mig att svara på. Inget jobb är typiskt och det man fakturerar/får i arvode varierar stort! En stor del av yrket illustratör går ut på att navigera genom det här: Vad har man tid att göra? Vad måste man göra för att få mer jobb? Hur mycket kan man ta betalt? Hur reglerar man arbetstider och arbetsmängd? Det här gäller väl alla frilansare antar jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s