Komma igång

Jag har ofta lust att skriva något här på morgonen mest för att komma igång bara. Samla mig. Skriva något. Vad jag ska göra i dag t.ex. Det räcker tydligen inte med att ha det i kalendern…

Igår fick jag väldigt lite kreativt jobb gjort pga fixade med många små webbrelaterade saker, skrev e-post, hade ett viktigt och fint lunchsamtal som drog ut på tiden (men alltså, det måste man få ha ibland), grubblade på en svår sak och skrev dagboksanteckningar om det för att få saker och ting klara för mig, skrev på framtida e-post i huvudet (samma grubbel), fattade ett svårt beslut (samma grubbel igen), och putsade lite på en av illustrationerna (fixade sådant som fanns i feedbacken). Men manuset hann jag inte ens öppna. Tänker mig att jag nu kan gå tillbaka till det kreativa jobbet när jag haft en grubbel/besluts-dag. Men det kan vara svårt att frigöra sig från grubblet. Måste nog kanske skriva den där ena svårare e-posten ännu för att kunna rensa huvudet helt.

En sak som jag ändå tänker att jag lärt mig igår: det lönar sig alltid att vara ärlig, både mot andra och sig själv. Man löser inga problem med att låtsas att de inte finns. Och man kommer ingen vart om man inte fattar vissa beslut ibland. Tänker mig att det här är sådana saker som är bra att förstå om man sysslar med någon form av ledarskap. Jag är ju min egen chef nu, så kan träna på att chefa mig själv, haha. Det är också sådant som jag sett att saknas hos dåliga ledare.

Nåja. Nu ska jag skriva den där svårare e-posten, och sedan hoppas jag att jag kan komma igång med det jag älskar att jobba med igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s