Underliggande vrede

Nähäpp måste tydligen dras med ett underliggande tankestråk av vrede ännu i dag. Hoppades på att nattsömnen skulle bryta av det. Och mitt saxklipp på tisdag. Och att jag börjat ta tag i saken rent praktiskt. Men det är svårt att styra sina känslor, särskilt ilska. Ilska tar väldigt lätt över. Även om jag går omkring och är glad och trevlig och sköter mina saker som vanligt så finns hela tiden en kanal i hjärnan som för en monolog om det som gjort mig förbannad.

Så jag får väl vara förbannad ännu ett tag till. Man behöver inte vara rädd för mig för det, för ilskan har ett helt klart specifikt mål som är rätt isolerat och inte har mycket att göra med vad jag egentligen gör största delen av dagen nu.

Men det irriterar mig att ha den där monologen igång i huvudet. Det tar energi. Jag vill ha min energi till att jobba. Jag vill tänka på trevliga saker, på mitt manus och redigeringen till exempel. Och jag vill inte att ilskan liksom ska sprida ut sig över det jag tycker om att göra.

Det är sånt här som jag har en personlig dagbok för. Att skriva ut saker hjälper ofta. Men är saken enorm (i storleksklassen: det här kommer jag att vara arg på ännu om fem år; ni vet det där man kan tänka om man irriterar sig över småsaker, kommer jag ens minnas det här om fem år, om inte så skit i det… så är det inte i det här fallet, det här kommer jag aldrig att glömma, tyvärr) så krävs det väldigt mycket skrivande… och det hjälper inte alltid. Det här blogginlägget hjälper kanske inte heller. Blir snarast arg igen över att ens ha behovet att tänka och skriva om saken.

Det här ju också väldigt vagt och ospecifikt skrivet. Men i det här skedet kan jag inte ännu skriva offentligt om saken, nämna detaljer osv. Kanske senare (definitivt skriver jag om det senare, det kan vara till hjälp för andra som hamnar i en liknande situation!).

Sen vill jag ännu påpeka (och alla som känner mig bra vet det): jag är arg mycket mycket sällan.

Ibland kan jag tycka att det är rätt skönt att för en gångs skull vara riktigt berättigat arg, nästan energigivande. Men i det här fallet är det ilska kombinerat med besvikelse, och då blir det lite mer sorgligt och energikrävande att bära på.

Men. Livet går vidare. Och nu är jag trött på att ält- och gnällblogga! I och för sig bra kanske att ibland blogga om sådant som är svårt, och inte bara om det roliga, fina, trevliga (klagas det inte alltid på att bloggar och sociala medier bara lyfter fram det mysigt trevliga?). Det finns en naturlig förklaring till varför folk sällan bloggar om svårigheter: oftast involverar svårigheterna andra människor, och åtminstone tycker jag själv att man ska begränsa vad man skriver om andra i hög grad (annat än om det är positivt).

 

4 thoughts on “Underliggande vrede

    • Jo det är ingen fara! Håller på och reder upp det och har dessutom mycket stöd av andra (är inte alls helt ensam om grundproblemet), så det går nog :) (bara så sjukt störande att det överhuvudtaget måste krånglas till så här, grrrr)

  1. Aj så jag känner igen mig i det här. Ilska och besvikelse tar en massa energi. Och det kommer punkter när man vill klippa av, tror det går … och så kommer det mera. Ibland måste man helt enkelt tröska igenom en sak ordentligt, för att det inte ska bli en infekterad varböld i djupet.

    Jag börjar vara färdig med en liknande grej, känns jätteskönt att inte mera vara så arg och ha tid och ro för annat. Skriva dagbok är jättebra, för springer man omkring och pratar skit med alla i hela världen blir det så stökigt. Hoppas du också kommer vidare med tiden!

    • Ja, för det mesta kan jag strunta i det, för inget jag gör nu hänger på den här saken. Kunde vara så lätt att bara släppa det också och gå vidare. Men vill inte heller lämna det hängande, pga känner en plikt att slutföra (men så stöter man på bromsklossen grr).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s