Första redigeringen klar!

Jippii! Det tog exakt en månad ser jag på mina sparade dokument. Att rensa igenom manuset en gång. Har inte ändrat några enorma saker, mest fixat på språk och försökt hålla koll på logiken, att delarna hänger ihop. Känner att det går för snabbt i handlingen ibland, och att vissa saker är… outvecklade. Men nu behöver jag någon annans åsikter. Anar vad jag kommer att bli tvungen att redigera nästa gång, men vill veta ifall en annan läsare tänker samma sak. Vill överhuvudtaget veta ifall det här är ett manus som kan bli en bok… känner mig väldigt osäker. Har skrivit… något som roar och fascinerar mig själv främst, och oroar mig för att den inte roar eller fascinerar någon annan…

Redan igår började jag fantisera om att ta tag i en ny text… något att göra medan manuset är hos läsaren. Men har ingen aning om vad jag egentligen vill skriva nu, även om det finns flera idéer på kö. Det kan hända att jag fokuserar på bilder istället. Har tänkt mig några vinjettillustrationer till Bok 2, och dem kunde jag börja skissa på, nu när texten är färsk i huvudet. Kanske inte kasta sig in i en ny värld nu. Men man får se.

Det är lördag, barn ska på kalas och på konserter, det ska handlas och sen borde jag VERKLIGEN sätta mig och göra något helt ”onödigt” som att sticka eller vila på något annat sätt. Gå ut på verandan och sitta i solen. Se på TV. Eller kanske läsa. Har precis kommit in i Diana Gabaldons första bok nu, som jag haft liggande orörd i hyllan i något år. Den är rätt roligt skriven, men är inte helt säker på om jag är fascinerad av 1700-talets Skottland eller inte. Den brukar genreklassificeras som romantisk fantasy, och det var det som gjorde att jag hittade den (sen är serien tydligen bästsäljare osv. men inte hade jag hört talas om den ändå, förrän jag alltså googlade ”fantasy romance” för ett bra tag sedan; nu när jag googlade igen ser jag att boken håller på att göras till TV-serie… intressant…).

Men alltså! En bra lördag! Och man ska fira varje litet steg i skrivprocessen som blir färdigt. Varje litet delmål är viktigt. Så i dag firar jag att jag är redo att visa manuset åt någon annan. Jag är inte riktigt redo att skicka det till förlaget, men man får hoppas att efter läsarkommentarer och en redigering till, så är jag det.

Hjälp. Blev lite nervös nu. Men är också väldigt glad!

2 thoughts on “Första redigeringen klar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s