Köpdag och annat smått och gott

Var hos optikern i förmiddags och gjorde ögontest. Synen hade inte förändrats mycket, bara lite på ena ögat med brytningen/vinkeln (fråga mig inte vad det egentligen betyder). Men däremot kommer jag att få linser med mindre styrka neråt, för tydligen har mina små problem med synen nu på våren orsakats av att jag ser lite sämre på nära håll (hej, ålderdom!), och ögonen är ansträngda av allt läsande och stirrande på skärm. Det var dags att byta linser annars också, mycket skrapmärken osv. Nu blir det en mycket ljusare färg på bågarna! Får vänta ett par veckor på dem.

Fick också ett svar på varför ögonen varit torra hela våren: typiskt graviditetssymptom. Det visste jag inte. Trodde det var något hemskt på gång, allergier eller liknande. Skönt att veta att det finns ett slut på det alltså.

Sen var jag och köpte en laserskrivare. Vi har en gammal bläckskrivare som jag undvikit att använda i några år, och den har säkert torkat ihop och bläcket är dyrt osv. Så nu har jag en ny skrivare också. Enklast möjliga för att printa ut manus. Hihi. Egentligen var det storleken som bestämde vilken jag tog: ville ha en så liten som möjligt. Trångt på arbetsbordet. Men inte var den dyr heller. Snart ska jag testa den på mitt manus som ska iväg till läsaren. Ska bli roligt att se manuset på papper för första gången… Hur tjock blir pappershögen?

Annars i dag: hämta barn tidigare (sonen snorig och trött, men nu är jag osäker på om det är hans allergier som satt fart, eller om han varit förkyld), fixa lite mer med Fantastisk podd och FIBUL, läsa på om en digital måleri-kurs som jag tror jag tänker hoppa på (helt på nätet, skriver mer om det när jag kommit mer in i det), filma en liten grej till Poetiska verktyg (presentationen av projektet närmar sig! Poesi & Teknik i Åbo 11-13.4!) och hoppas på att jag får med ungarna på det…

Och sedan meditera med detta (som Nene så vänligt länkade till). Just vad min hjärna älskar!

Min hjärna älskar också Wonderbook, som jag blivit lite besatt av under helgen (har inte läst den ordentligt, även om jag skaffade den redan i december, men nu var det dags!). Perfekt kombination av arbete och nöje den boken…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s