Noveller och Atorox

Förresten, nu har ju Atorox-prisets nominerade noveller blivit publicerade (och det finns en svenskspråkig novell med, se länken!). Jag kommer inte själv att hinna läsa det här året och rösta (röstade förra året, min tvåa vann tror jag). Men det här gjorde att jag igen kände lite inspiration att försöka mig på att skriva noveller. Har en ”färdig” som kanske skulle behöva skrivas om lite. Och har en eller ett par idéer som nog inte blir hela romaner, utan just skulle passa novellformatet. Så kanske jag tittar lite på dem nu istället för att bestämma vilket längre arbete jag ska ta tag i… Vill nog låta den saken gro lite till. Känner små explosioner av lust att skriva dagligen, bilder och stämningar som jag skulle vilja vara i, men vet inte vilket skrivprojekt som jag vill starta upp.

Så noveller! Ska kolla på den där jag skrev förra våren… nu med ett distanserat, kritiskt öga. Och fundera om den kunde göras bättre…

För övrigt printade jag precis ut mitt romanmanus! Det är 168 sidor (169 om man räknar med ett litet stycke med illustrationsfunderingar i slutet). Förvånansvärt tjock hög med papper. Bläddrade lite och ströläste, och hittade förstås direkt ett ställe där ett gammalt namn hängde kvar. Så gick och strök det och ändrade. Men annars ska jag hålla tassarna borta tills jag får kommentarer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s