Nu kommer tröttheten (fast jag piggnar till i slutet)

Har varit väldigt pigg de senaste veckorna (i jämförelse med andra faser i livet). Kanske berodde det på det extra järnet och att få tillbaka sina normala hemoglobinvärden (och det vet jag ju inte ens, bara gissar).

Men i dag. Helt slut. Småjobbade hela kvällen igår samtidigt som jag jag lagade middag, men var så entusiastisk (gjorde en liten film, se slutet av inlägget!). Min slavdrivare (son) tvingade mig att baka syltkakor klockan 20. Det var ju gott och trevligt, men egentligen var jag för trött. Fast rätt glad var jag på morgonen att få lite frukostefterrätt.

Så i dag tänker jag. Ta. Det. Mycket. Lugnt. Läste morgontidningen i sängen efter skolskjutsandet. Ska nog börja införa tupplur på dagen också. Det är bara två veckor kvar tills FPA börjar räkna moderskapspenningdagar åt mig. Men är redan nu fysiskt ansträngd. Man är så tung. Det är tungt att röra sig. Har på något vis inte störts så mycket av det hittills. Men i dag, precis i dag så började det tära på nerverna. Att stiga ur bilen och vara tvungen att spänna sig så man blir andfådd.

Ja, vecka 33 är det ju. Är nog större än senast känns det som. Har 2-3 kg vikt mer än förra gången. Vilket inte låter som särskilt mycket, men det börjar kännas av.

Ingen orkade/hann diska igår, så nu står det ett berg på diskbänken. Finns inga rena glas kvar. Jag som inte annars brukar störa mig så mycket på oreda blev i morse smått irriterad på att barnens rum inte städats på evigheter. De plockar sällan upp något själv, oftast har jag gjort det (med lite hjälp av barnen själva, eller de plockar kanske 10 % av sakerna och jag resten, det kallas att ”vi hjälps åt”). Men kan inte plocka något nu. Och dammet samlas där. Jag orkar inte tjata på dem om det, men inte orkar jag heller hitta på någon kreativ lösning som skulle peppa dem. Mutor? Nääh.

Kanske man inte behöver tänka på städning när man är trött. Samma grej som att det är dåligt att tänka på jobb om man är trött, för allt blir bara stressande då.

Men nu när jag har gnällt lite börjar jag piggna till. Det är inte så himla ansträngande att sitta vid datorn trots allt. Kommunicerar med min damtidningskontakt via WhatsApp (testar den för första gången!) och får snart in lite nya uppgifter. Tror att jag kanske får rita ben den här gången, om det ska handla om brun-utan-sol-krämer, eller vad det nu heter på svenska. Armar kan man ju också ha… eller hela kroppen. Vi får se vad som passar!

Men skulle ju länka till det här inlägget av Minna som jag läste igår! Längtar till det där… kanske inte att känna sig som en påse skridskor, men till att ha liten i famnen… Ljuvlighet! (och nu fick jag en spark och hickattack i magen som svar).

Ja och här kommer den lilla filmen jag gjorde igår (inget särskilt välklippt eller avancerat, men skoj att göra):

Hamagram from Jenny Katarina Wiik on Vimeo.

Hmm undrar om min hand är lite extra svullen just nu (syns i filmen)… mera graviditetssymptom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s