Podcasts, illustration, länkkärlek

Den här podcasten verkar lovande! Ska börja lyssna direkt när jag inte multitaskar illustrationer och sjukt barn…

Det funkar fantastiskt bra för mig att rita när jag lyssnar på prat. Faktiskt så gör det mig mer fokuserad och effektiv. Får inte lust att kolla webben om samtalen är intressanta. Synd att det inte finns något liknande trick för skrivandet, hah! Men då funkar i och för sig musik bra… ska testa denna lokala talang här näst!

Maija tipsade mig nyligen om Chris Oatleys podcaster, och jag insåg ju att jag följer honom på Twitter redan, men hade inte riktigt kollat på allt han gör. När jag sedan lyssnat på ett par väldigt intressanta podcaster om att frilansa som illustratör bland annat så började jag tycka att den här typen kan man lära sig mycket av. Han har också kurser i illustration och digitalt måleri på webben, så jag bestämde mig för att hoppa på en. Man gör den i sin egen takt. Och sen lägger man ut sina alster på webbforumet där andra som går kursen ger feedback. Lite spännande… Ska snart börja bekanta mig med första uppgiften (skickade redan in de första damtidningsskisserna, och väntar på feedback). Tänker att jag igen kan slå tusen flugor i en smäll med den kursen, och alltså låna innehåll från skrivandet till måleriuppgifterna.

Har funderat mycket på det här med ”concept art” på sistone annars. När man ser sig runt på webben så slår det en att väldigt mycket ser likadant ut (väldigt många spel ser också precis likadana ut…). Jag har tänkt att jag inte kan eller vill lära mig att måla en viss typs rymdskeppsbilder eller fantasykrigare för att passa in. Varför lära sig att skapa den där generiska spellooken? Då blir man lite glad när man läser vad C.O. skriver i sin senaste bloggpost: det är troligen inte ens bra att göra concept art som ser precis ut som alla andras. Trösterikt, och inspirerande.

Och apropå podcasts: imorgon kommer Fantastisk Podd och avsnitt fem ut på webben, med Grupp Finland (dvs. lilla jag är med där)! Det rullar på!

5 thoughts on “Podcasts, illustration, länkkärlek

  1. Härligt med poddar! Ska kolla in de du nämnde. Lyssnade redan på er fantasisk podd från tidigare förstås, sånt kan man ju inte missa. Intressant att höra hur ni funderar kring författarskap, det stöder, väcker tankar och inspirerar. Men jag tänkte inte kommentera för att lovprisa podden utan jag reagerade på kommentarerna – VA, kommer det kanske ut ett nytt spel av folket som gjorde Myst och Riven!?? ÅH!!!! Jag löste nog aldrig de spelen helt och hållet, men vilken spelerfarenhet de var. Fasen vad roligt att se att Cyan Entertainment ännu finns där ute och gör saker!

    • Roligt att du lyssnar!!

      Men JA! MYST och RIVEN!! Jag spelade också dem på 90-talet, tror jag hann ganska långt genom Myst, men väldigt lite in i Riven. Men var verkligen väldigt imponerad av det visuella och den lugna takten osv. i de spelen. Och visste inte heller att de jobbar på något nytt nu (tack Vuokko för tipset!). Jag måste alltså absolut spela det nya spelet sen… men oktober 2015 verkar vara deras publiceringsmål, eller vad det nu kallas… release-datum. Sjukt lång tid tills dess :(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s