Jäkla pollen…?

Stackars W var så trött när jag skulle lämna honom vid skolan. Vet fortfarande inte om det är pollenallergin som spökar redan, eller om han varit förkyld också. Hur ser man skillnad? Igår var han mycket piggare. Men glömde ge antihistaminpillret åt honom i dag, så det kunde ju vara ett bevis på att det funkar (för att han blev tröttare igen).

Har aldrig haft folk med pollenallergier i närfamiljen förut, man lär sig detta nu med sonen. Antar att det är något som också blivit vanligare nuförtiden än när jag var barn?

Men alltså, himla tråkigt och besvärligt när han är så trött. Han tappar humöret för nästan allt, och allt i vardagen blir mer ansträngande. Det har varit så nu de tre senaste vårarna. Hoppas, hoppas att det går över. Säg att det kan gå över av sig själv?

Googlade lite och hittade detta:  en väldigt bra och informativ lista på vad man bör göra. W har tidigare bara reagerat på björkpollen, men det verkar ju som om alen också orsakar problem nu. Dumma jag som glömde det där pillret.

Alltid glömmer man något, suck. Igår blev ena ungen utan tandborstning på morgonen.

2 thoughts on “Jäkla pollen…?

  1. Det verkar finnas väldigt mycket alpollen i år, och det började tidigt också (är man känslig räcker det med de pollenmängder som kommer från sydligare trakter innan alen ens börjat blomma här). Jocki och Andreas har haft symptom i en månad redan. Jag har ingen erfarenhet av allergier, men lyckligtvis vet ju Jocki vad det handlar om… VI fick ta till ögondroppar nu, Andreas var så röd i ögonen igår.

    • Ja fy, W hade också röda ögon på kvällen. Vi har ju faktiskt en ögonspray kom jag på! Och gav honom pillret på eftermiddagen, nu är han piggare. Så det verkar faktiskt hjälpa! Inte så trevligt förstås att han måste äta dessa piller nu till slutet av maj typ… Men, det är väl bra att det finns medicin! Ska inte klaga…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s