Vk 34

Så blev det vecka 34 idag. Enligt min app är bebis runt 2,2 kg tung. Den har allt mindre plats att sträcka på sig. Och jag är dessutom rätt övertygad om att den nu ligger med benen neråt. Tycker den kunde ha hållt sig med huvudet ner… Nåväl, imorgon har jag ultrajud igen och då ser ju läkaren hur ”det ligger till”.

Nu har tiden börjat åla sig fram. De senaste 33 veckorna har egentligen gått rätt snabbt. Har haft så skoj nu på våren också med roligt jobb och trevliga möten med människor.

Men kroppen säger stopp. Var alldeles utmattad igår efter att ha fört dotter på kalas (som hölls några trappor upp i en dansskola, och fick skakiga lårmuskler av att gå upp dit två gånger) och på Mamma Mu och Kråkan på ÅST. Orkade sedan inget resten av dagen. Minns knappt vad jag gjorde… Gick och lade mig åttatiden… Nu har jag sovit elva timmar eller något liknande. Känner mig lite luddig i huvudet av det.

På natten började jag känna av ömhet i svalget, så vi får se om jag får sonens förkylning nu också. Kanske därför jag varit så trött.

Dessutom har magen varit lite orolig de senaste veckorna. Troligen är tarmarna irriterade av trycket från livmodern. Men det bidrar ju också till extra illamående och trötthet.

Så just nu känner jag mig som en stor tung vissen planta. Haha. Och vad är det… 4-7 veckor kvar av detta eller något sånt? Egentligen är det ju inte mycket. Men när tiden går snigelfart. Får försöka stilla mig och hitta någon slags njutning i situationen, alltså börja släppa kraven på mig själv och inse att jag måste sitta och ta det så lugnt som möjligt. Det tråkiga är bara att jag inte har någon lust att läsa eller se på film eller TV eller något alls egentligen. Får se hur det går det här… alltid kan man ju sätta sig nära ungarna och lyssna på när de leker. Kanske sticka något. Läsa Twitter.

Wow. Vårens tröttaste, gnälligaste inlägg det här?

PS. nu kom jag ju plötsligt ihåg att jag faktiskt skrev c. 1000 ord på en ny novell igår kväll före jag gick och lade mig, och att det var skoj!

2 thoughts on “Vk 34

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s