Poesi & teknik i Åbo 11-13.4

Har inte skrivit så mycket ännu på bloggen om evenemanget, men jag ska ju vara med i två programpunkter tillsammans med poeten von Wright.

(Go Team Wiik & von Wright!)

Vi har gjort något som jag skulle kunna definiera som konstskrivande… eller något som liknar konstnärlig forskning. Projektet som vi nu har slutfört heter Poetiska verktyg, och också det namnet kom till under själva processen. Vi lade ut allt på en blogg, som man kan se här. Nu när jag tittar på sidan blev det ju prydligt med exakt 25 inlägg, som bloggtemat Spun gjort till fem x fem bloggbollar. Det är ren slump att det blev så…

Vi kommer att hålla en workshop för gymnasieelever på fredag förmiddag, 11 april alltså. Dessutom har vi en kort presentation av projektet lördagen 12 april på stadsbiblioteket (kl. 15.30, kom och lyssna om du är i Åbo!). Det blir lite prat och lite filmvisning…

Mycket skojigt har det varit att testa den här sortens arbetsmetod. Det har verkligen öppnat upp ett nytt sätt att arbeta för mig. Både skönt att befria mig från de krav på systematik som funnits i akademia, men också att befria mig från gamla invanda mönster jag har då det gäller att skapa bild och text.

Kan säga att en stor del av inspirationen till att göra det här dels kommit från att jag länge tänkt på konstnärlig forskning, men inte fått utlopp för det i mitt avhandlingsarbete. Och dessutom fick jag på debutantseminariet i somras (2013) höra intressanta presentationer av författare/konstnärer som arbetade på ett liknande vis. I maj förra året hörde jag ju förresten också flera föredrag av konstnärer på konferensen New Materialisms IV, och det var också mycket inspirerande.

Det här var också första gången jag samarbetat med någon på det här sättet. Själv tycker jag det funkade så fint, att vi nog borde fortsätta (ifall inte Heidi helt tröttnat på mig…). Och är väldigt tacksam för att ha fått möjligheten också! Man får tacka arrangören Johanna Slotte för det!

One thought on “Poesi & teknik i Åbo 11-13.4

  1. Pingback: 11-13.4 Poesi & teknik i Åbo | ytterligare några ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s