Skämt… kan bli så fel och tråkigt

Jag hör till den där löjliga gruppen människor som inte tycker om skämt som innebär att luras eller ljuga. Kanske för att min grundinställning till människor är att lita på att de är ärliga eller uppriktiga? Och då blir det mest tröttsamt om man hela tiden måste fundera, är det här ett skämt nu? Jag vet inte. Jag kan tåla ett visst mått ironi, men tycker att det också väldigt snabbt kan bli missförstånd, eller fungera uteslutande eller förlöjligande. Men det är tröttsamt med aprilskämt ibland ofta. Är de småtokiga eller harmlösa så, låt gå. Så klart är det fritt fram att skämta med mer allvarliga saker också. Men jag tycker inte att det är skoj att bli mjölkad på känslor i onödan.

Som nu det här fullkomligt idiotiska och uppenbara aprilskämtet på YLEs sida. Skulle inte ens ha lust att länka till det eller kommentera alls, för det förtjänar inte någon uppmärksamhet. För det är inte ett roligt skämt. Det baserar sig på en missuppfattning som andra idioter har gällande feminism och jämställdhetsarbete (att man vill ”sudda ut” kön). Det är inte förbjudet att skämta om feminism eller jämställdhet, så klart inte. Men gör man det så får man lov att ta reaktioner också. Jag blir bara så irriterad på att man säkert resonerar så att ”bra att vi får uppmärksamhet, delningar och klickar oberoende av budskapet”.

Men det är så jävla tråkigt att känna sig humorlös.

Jag hade inte tänkt kommentera hela den här traditionella dagen för brukar ärligt talat inte bry mig om det alls. Igår lurades jag av en femåring att titta åt ett annat håll, och det var ju gulligt och alla är glada och nöjda. Jag blev inte särskilt irriterad av att inse att det här var ett aprilskämt (för att det var harmlöst?). Faktiskt ett mer fyndigt skämt.

Men vad är egentligen poängen med att alla medier ska klämma ur sig en fejkartikel samma dag?

Okej, whatever.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s