Sovit gott

Var helt slut igår, orkade inte ens blogga att jag var trött (och vem vill nu läsa det ändå?).

Skulle ha ett pechakucha-föredrag på eftermiddagen, men tidspusslet hade kört ihop sig så hade också barnen med där. Men de var snälla och läste böcker* och sedan lyssnade de faktiskt också på mitt föredrag. Sonen var med på ett hörn i mina föredragsbilder (han fick fungera som exempel på ”barn som spelar digtiala spel”):

jenny_bild17

Så det gick riktigt bra. Men på grund av förkylningen var det svårt att prata, både i folkminglet (kände hur det började klia i halsen) och sedan när jag hade mitt föredrag. Hade något slags lock i öronen som gjorde att jag inte hörde min röst som normalt, och dessutom grötade rösten ihop sig. Pechakucha-formatet, som innebär att man har exakt 20 sekunder per bild på sig att tala, innebär att det inte finns utrymme för pauser och hosta utan att komma av sig. Hade förberett ett väldigt noggrannt manus, men min vana trogen såg jag inte alls på det… det blir mer fritt prat, men samtidigt finns risken att man glömmer vad man tänkte säga.

Ja, det var ju alltså Produforum Åbolands slutseminarium och avslutningsfest som jag var på! Väldigt fint arrangerad tillställning med många intressanta talare. Kunde tyvärr inte stanna längre än pechakucha-föredragen både pga förkylningen och barnen (som ville hem, och som jag gissade så började de direkt bråka och gråta när vi skulle åka iväg; har man skött sig en stund så är det svårt att hålla humöret uppe när det inte mera behövs…). Det var tråkigt att inte kunna stanna och prata med alla trevliga människor, men skulle jag ha gjort det hade jag ganska säkert tappat rösten. Nu har jag istället sovit länge och känner mig mycket bättre i dag! Ibland får man offra något roligt för hälsans skull… Men hoppas på att alla fina kontakter och samarbeten som startats upp nu tack vare Produforum fortsätter och hålls vid liv!

Och i dag? Orkade till och med torka lite damm nyss, och vattna blommor! Vi ska se om jag kommer så långt som att sortera bort skräp och papper från skrivbordet och matsalen… Det här med att inte klara av att böja sig till golvet (eller jag klarar det, men får sammandragningar och stel rygg, och det är obehagligt) innebär att jag får försöka städa det som går att städa stående eller sittande. Om man nu kunde få ungarna att plocka upp sina leksaker… man inser hur mycket man annars brukar göra när man helt plötsligt slutar. Har inte kunnat dammsuga barnrummen på… jag vet inte hur länge, oroväckande länge… (golven är täckta av ett lager leksaker alltså). Nåh, damm är kanske bara bra för deras immunsystem… hoppas jag.

*Äntligen har vi hittat kapitelböcker som sonen slukar! Han har hittills mest velat läsa serier, vilket inte är dåligt det heller, men längre sammanhängande texter har inte riktigt börjat flyta. Men nu! Dessa! Både han och lillasyster är helt överförtjusta. Det är alltså crazy-humor som funkar på dem… Borde ha gissat det eftersom de gillar Svampbob. Fick riktigt lust att skriva något mer galet själv den här gången (har inte ännu heller bestämt mig vad jag vill börja på nu), kanske barnen får hjälpa till också med idéer…

2 thoughts on “Sovit gott

  1. Tack för tipset om Elak&Pucko, vi lånade den första boken i lördags och Andreas ÄLSKADE den. Han höll på att skratta sig fördärvad. Hörde också att han och Agnes hade haft litteraturdiskussioner på dagis…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s