Ett litet ryck

När jag väntar på A utanför hennes musikskola brukar jag ha tid att läsa och tänka. Finns inget annat att göra de där 45 minuterna. Ibland sitter jag bara och slösurfar på mobilen. Men i dag läste jag ett par kapitel i en bok som hade blivit på hälft. Plötsligt slog det mig: inspirationen. Eller en tanke. En idé. Har några bokidéer på lager, men har inte kunnat bestämma mig. Men nu fick jag lust att ta en av dem och skriva mer. Det var mest miljö och stämning som lockade. Funderade på de olika personerna i den möjliga texten som jag redan haft inne i mig i ett par år, och tänkte om. Kom hem och kollade på mina gamla anteckningar. Vissa saker vill jag ha kvar, men andra vill jag svänga på. Kan det vara så att jag kanske har valt nästa skrivprojekt nu? Vågar man kasta sig över det när jag troligen beöver gå tillbaka till att redigera snart igen? Hm. Det skadar aldrig att planera eller skriva även om man måste lämna det sen. Det är alltid bra att skriva. Särskilt när man har lust. Om man skulle ta och bara skriva något, en scen, en beskrivining av huvudpersonen? Det får bli imorgon efter ultraljudet (inte ikväll för är ensam med ungarna och de måste få kvällsmat och nattas och sen kollapsar jag själv).

Och trots att jag fortfarande har sporadiska hostanfall ännu i dag så måste det här lilla rycket i skrivnerven betyda att jag håller på att få tillbaka lite kraft och energi igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s