Busen

Ultraljudsrapport: bebis sitter bekvämt med fötterna under sig, huvudet var på vänster sida under revbenet. Anade att det var så, men hoppades på att det var en stor hård rund fot där och inte huvudet (fast kanske bra att det inte är en stor hård rund fot…).

En lustig grej med bebisar som har huvudet uppåt så här i slutskedet: deras skallar är runda och inte avlånga, för huvudet har inte tryckts ihop i bäckengången. Undrar hur det funkar om de ska födas ut i säte? Fast antar att rumpan och benen redan tänjer ut mer plats än annars när de kommer ut, och att huvudet då får plats när det kommer sist (det stora runda icke hoppressade huvudet…).

Nåja. Det blir remiss till ÅUCS till nästa vecka. Men vet inte vilken dag ännu. De försöker vända på bebis, och om det inte lyckas börjar man fundera på hur stort bäcken jag har och vilket sätt som är bäst att få ut ungen. Rådgivningsskötaren gissade förra veckan på att jag får föda vaginalt för att det är tredje barnet redan. Men man vet ju aldrig. Är det en fot neråt så går det ju inte. Nu såg jag fem små tår där vid livmodershalsen som liksom vinkade mot mig. Busigt.

Ja och pga skallens rundhet så avgjorde ultraljudsdatorn att bebis var hela en vecka äldre än vad den borde vara. Och vikten uppskattades nu till 3kg! Den skulle alltså antingen ha vuxit till sig väldigt snabbt de senaste två veckorna, eller så lyckades maskinen inte mäta rätt. Minns att när W var i magen var jag på ett mycket sent ultraljud för oroade mig när han inte rörde sig, och då uppskattade datorn honom som nästan 4 kg, trots att han sedan vägde 3,56 när han kom ut fyra dagar senare. Så: maskiner, inte riktigt att lita på…

Men rysaren fortsätter alltså. Samtidigt har jag faktiskt vant mig vid tanken på ett kejsarsnitt nu. Kan ha något med antalet veckor att göra. Man vill bara ha ut ungen sen (gärna snart). Hur det går till gör inte så mycket mera, bara det är tryggt och går bra. Mot slutet av graviditeten verkar smärta och obehag helt enkelt inte så hemskt mera. Intressant.

2 thoughts on “Busen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s