Valmaskin

Gjorde den första valmaskinen för det kommande EU-valet i slutet av maj (MTV:s). Resultatet blev att av de tre mest passande kandidaterna var en vänsterpartist, en SFP:are och en grön. I den ordningen. Jag har röstat grönt i de senaste två valen åtminstone. Tycker att både vänsterpartisten och den gröna som kom med i min topplista är väldigt bra kandidater som jag redan känner till väl. Att SFP (denna kandidat, som jag ser att är ganska fokuserad på miljöfrågor på sin webbsida, förklarar kanske varför hon kom högt på min lista) också kom med förvånar mig lite, men egentligen symboliserar väl den här trion precis min partipolitiska splittring. Är rödgrön och tycker att det är bra att svenskan frodas i Finland. Så då blir det väl så här… Men SFP är för borgerligt för mig, så det blir nog att välja mellan grönt och vänster… Alltid lika svårt… Får testa fler valmaskiner och jämföra.

Valet är förresten 25.5. Måste kanske förhandsrösta för säkerhets skull i år, ifall det blir förlossning just på valdagen, vilket faktiskt skulle vara ungefär samma dag som de två äldre barnen kom på. Det kan ju också gå tvärtom, förlossning på förhandsröstningen, och att släpa sig till vallokal med nyföding. Hoppas jag inte missar hela grejen! Himla viktigt att rösta. Brukar oftast ta med ungarna också så att de också lär sig vad det handlar om.

Annars är ju 25.5.2014 ett fint datum att födas. Också 24.5.2014 är ju fint. (Tänker kanske främst på att mer symmetriska datum är lättare att komma ihåg, heh).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s