Påsklördag

Vi har barnens farbror och kusin på besök. Ungarna spelar massor av Minecraft och jag sitter och svär över en vidrig Candy crush-nivå. Den helvetiska chokladen! Men jag vägrar köpa boosters!!

Krhm.

Vi har också varit ute nog, i Runsala (som vanligt):

runsalamage

Någonstans på andra sidan magen finns mina fötter…

runsalaapril2014

Barn måste kasta sten i vatten

Men fy vad jag blir ansträngd i ryggen av att gå. Musklerna funkar nog bra, lyckades till och med komma upp från att sitta i huk när jag fotograferade vattnet. Bra träning för benmusklerna det här med gravid. Fast ryggen… det trycker på ischiasnerven. Undrar om det är ett tecken på att bebis tänker fixera sig med rumpan. Med W fick jag ont i ischiasnerven de sista veckorna för att hans huvud hade fixerats i bäckenet. Trycker mer på nerverna då. Men tror inte att denna är fixerad än. Det är nog bara ansträngningen i ryggmusklerna som spökar.

När man trycker på huvudet under revbenet brukar bebis vakna. Svänger lite på huvudet och flyttar på fötterna. Föreställer mig att hen undrar vem det är som stör sömnen. Att hen vänder örat mot magväggen och lyssnar och känner efter. Och sedan tänker hen: aja, det är bara den där där ute igen som tafsar. Tänker också på att storasyskonens skratt och skrik och pladder måste kännas tryggt och bekant. Något som hör till livet.

Uh. Måste gå och ligga lite nu. Mycket sammandragningar idag. Molar nertill. Och trött i ryggen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s