Tvär bebis

Ja pust vilken dag! Har snurrat runt på stan minsann.

Först bilen till verkstaden. Sedan hämtade jag mina nya solglasögon. Sedan satt jag en halvtimme på kafé och åt en croissant och tänkte på poddteman. Sedan bar det av till Mia och träffa resten av Grupp Finland och vi bandade in ett avsnitt Fantastisk Podd.

Sedan hade jag den där inbokade tiden på TYKS för att svänga på bebis. Men bebis var inte med rumpan ner, den låg på tvären! Huvudet mitt på vänster sida, ryggen uppåt och rumpan nere på höger sida. Så det är väl egentligen en sorts fotbjudning. De frågade om vi ska prova vända och jag tyckte att det vore en bra idé, huvudet var ju nästan nästan på väg åt rätt håll redan. Ett litet dyk bara så. Så fick jag vänta en halvtimme innan de kunde prova, för de måste se till att det fanns förlossningsrum och skötare på plats ifall det skulle bli ”problem” (dvs någon slags störtförlossning?).

Själva knådandet på magen var inte så hemskt farligt. Obehagligt visst, men man står ut med lite sånt. Tyckte det kändes som om bebis flyttade på sig (eller så var det mina tarmar). Men när läkaren slutade knåda och kollade med ultraljud igen så hade den knappt rört sig en millimeter. Beslutet blev att vi väntar en vecka till och kollar på nytt. Bebis kan mycket väl svänga sig själv ännu, den ligger ju som en liten simmare som precis ska dyka i vattnet med huvudet före. Om den inte gjort sitt dyk om en vecka så försöker läkaren trycka antingen huvud ELLER stjärt på rätt plats. För dessa är ju de enda två alternativen. På tvären funkar ej. Men hela upplevelsen var helt ok. Alla var lugna och man frågade hela tiden hur jag ville göra. Så det är bara att vänta till nästa onsdag då och hålla tummarna för att bebis slutar trilskas och lägger sig rätt själv före det. Eller att den flyttar sig sen på nästa försök.

Pust.

tagged

Man skriver förresten in sig som om man vore på väg att föda när man ska på vändningsförsök. Fick det fina armbandet med namn och personnummer…

Så efter 30 minuter hjärtfrekvensövervakning vankade jag tillbaka till Mia och bandade in ett podcast avsnitt till. Jag kunde inte vara med på deras mellersta inbandning, så ett avsnitt missar jag (vi bandade tre på en gång).

Sen hämta bil och barn.

Sen hem och äta.

Nu är jag jag ganska slut i kroppen. Har ju dessutom promenerat ovanligt mycket i dag.

Så det blir vila nu. Det känns fortfarande lite underligt i magen, har mer sammandragningar än annars, och det sliter i bäckenfogar och ligament.

2 thoughts on “Tvär bebis

  1. Och ringklockan finns ju med på inblandningen du inte hann vara med om. Så lite är du där. Eller nu åtminstone. Mycket möjligt att ringklockan försvinner i klippandet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s