Lata dagar

Brukar föra ungarna till skola/dagis till 9 och hämta sonen mellan 14 och 15 från eftis (eftermiddagsklubben). Det blir c. 5 timmar av total ensamhet och tid att vila för mig. Igår såg jag de tre sista avsnitten av Walking dead, första säsongen. Vet inte om jag tänker fortsätta se serien. Vet inte om jag är utled på zombiegrejen eller inte. Lite trött är jag på det nog… Men vilken serie ska jag se på istället? GoT kommer ju först på måndag… Vad ska man prova på? (Har ju HBO, så det finns en del att välja mellan). Försökte mig på Vikings för någon vecka sedan, men… blev inte riktigt engagerad, såg inte ens färdigt första avsnittet. Har någon bra tips?

Har fått lite läslust tillbaka, men har svårt att bestämma mig för vad jag ska läsa. Har ju HÖGAR av olästa och halvlästa och påbörjade böcker hemma. Vad ska man välja? Tyvärr är jag lite torr i ögonen och blir lätt trött när jag läser märkte jag. Höll på och somna mitt i Ancillary Justice igår. Har bara börjat på den. Nosat. Idén verkar spännande (levande rymdskepp), men samtidigt skulle jag vara mer sugen på att läsa på svenska nu. Och läsa så enkel och handlings- eller karaktärsdriven text som möjligt. AJ kräver lite koncentration, åtminstone i början, för att man ska fatta vad det handlar om.

Skissade på en illustration igår, så har en plan nu för hur jag ska gå vidare med den. Kommer att söka referensmaterial i dag tror jag och sätta igång på Photoshop. Men tar det extremt lugnt med den bilden. Lite åt gången. Tänker också då och då på en möjlig romanidé som jag redan haft ett bra tag faktiskt (det händer saker i komposthögen). Har vissa stunder lust att bara sätta mig och skriva vad som helst ur den möjliga berättelsen, men samtidigt känner jag att det finns för mycket som är oklart ännu. Eller är det bara en ursäkt? Vill inte pressa på mig själv för mycket nu heller. Det är mycket annat som jag måste bearbeta nu, behöver vila och bara vara.

Det är mycket med den kommande förlossningen som snurrar i huvudet. Googlade mer om planerade kejsarsnitt igår, och drömde sedan på natten att det skulle bli det. Är bebis i tvärläge med fötterna ner så finns det inte mycket annat att välja på. Och så ligger hen fortfarande. Faktiskt lite jobbigt när hen sparkar rakt ner… Det är ”nödutgången” som gäller då. Gillar i och för sig tanken på att jag då vet exakt hur allt kommer att gå till. Vet bara inte hur kroppen kommer att läka och hur man reagerar på bedövning och sådant. Men man är ju under mycket noggrann övervakning, och får mycket mer hjälp med återhämtningen på sjukhuset osv. Så jag känner mig ganska lugn nu. Blir det kejsarsnitt så blir det. Och det har också vissa fördelar (som att det blir lättare att planera när man är på sjukhus, barnvakter kan kallas in i förväg, man behöver inte gå lika länge med den enorma magen och vänta osv.).

Såå. Vad ska jag göra nu då? Äta lunch? Välja någon bok att läsa? En TV-serie? Det är lyxigt det här gravidlivet! Förutom att jag alltså hasar fram som en sjuk pingvin, har ont i ischiasnerven, har någon som sparkar på min urinblåsa hela tiden, får sammandragningar när jag står upp, orolig mage, har kliande exem på konstiga ställen, svullna händer, torra ögon, är helt utmattad redan kl 17 varje kväll… och så där. Men det är verkligen inte mycket kvar av det nu. 36+5 i dag. Går in i vecka 38 på söndag, vilket tydligen räknas som fullgången graviditet. Blir det planerat snitt så har jag en bebis i famnen om runt 2 veckor (fast det beror helt på vad de har för praxis på sjukhuset, vad de rekommenderar just i mitt fall, om det nu inte blir lyckad vändning nästa onsdag).

(Måste erkänna… jag beställde några pocketböcker på adlibris, lite svensk fantasy och en översatt bok, för jag klarar inte av att läsa den engelska inbunda versionen jag har, för tung och åbäkig, och en på engelska som jag är nyfiken på; men egentligen var jag ute efter den här, fast den verkar vara omöjlig att få tag på, buhuu, vill inte ha bara e-boken. Men yay böcker på väg! Fast fy skäms… bra böcker hemma på kö!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s