Vk 38

Jaha så blev bebis fullgången. Egentligen är det 37+0, men tydligen räknas det att man kommer in i påbörjad vecka 38 som fullgången graviditet. Fast det finns ju ingen chans här att den tänker komma ut precis nu. Senast i onsdags fick jag ju veta att allt är fast och slutet där nere fortfarande.

Sov bra förra natten. Föregående natt hade jag en hemsk dröm att bebis plötsligt stack ut sin fot och jag försökte få folk att ringa efter ambulans. Det underliga i drömmen var att det inte alls gjorde ont. Foten bara kom ut. Sen googlade jag nervöst allt om kejsarsnitt igår för det kändes som om det var det enda alternativet.

Nu är jag inte så säker på läget igen. Något har hänt under natten och det känns (kanske) som om huvudet är långt nere till vänster och något annat nytt hårt har dykt upp under höger revben. Hoppas på att det är rumpan som kommit så högt upp. Men vet inte alls. Det kan lika gärna vara huvudet som rört sig till höger. Men om det är så så borde rumpan ha glidit in i sätesläge och fötterna i varje fall ha slutat vara längst nere. Får känna efter under dagen. Får lite hopp igen om att den kanske vänder sig rätt (eller mer rätt iaf) ännu. Även om all infosökning om kejsarsnitt har lugnat mig en hel del, och är ganska till freds med tanken att det kan bli så, så vill jag ändå i första hand fortfarande ha en normal förlossning.

Men allt detta funderande tränger ut annat ur huvudet. Försökte läsa lättsam romance igår och jösses så det tråkade ut mig. Blabla och så vill hjälten och hjältinnan inte erkänna att de vill ha varandra och så tvingas de ihop i olika pinsamma situationer, suck! Men så orkar jag inte läsa något mer utmanande heller (fast nyss plockade jag ut en lärobok i socialpsykologi ur hyllan?!).

Har inte lust att göra något alls annat än sitta i min fåtölj och fingra på Twitter, eller vanka omkring och fixa med bebissaker. Sängen är nu hopplockad och bäddad. Beställde en ny skötväska på nätet, hoppas den kommer så snabbt att jag skulle hinna ha den som bb-väska, den var fin! Ville ha något färggrannt så beställde den här. Vår gamla var bara en mörkblå, urtråkig plastgrej som knappt kvalificerar som väska.

Längtar efter att den här väntan ska vara över. Längtar efter att få se och hålla i liten. Känner ju armbågar och fötter och ett skrovligt huvud och en hickande rygg, och vet hur en nyfödd ser ut och känns, och vill ha ut den här ur kroppen nu. En av fördelarna med kejsarsnitt: då vet jag rätt säkert att den tas ut runt 39+0 och det är om exakt två veckor. Men det görs ju under vardagar så då är det måndag-onsdag om två veckor. Inte långt till det.

Eller så blir det 1-2 veckor efter det.

Hur det nu sen än blir så är det inte många dagar kvar. När man väntade första barnet kändes dessa sista dagar som evigheter. Men nu vet jag att den här tiden nog också går snabbt.

På tisdag ska jag få feedback på mitt manus. Kunde ju vara skoj om man hann redigera lite före bebis kommer. Men just nu vet jag inte om jag har sinnesnärvaron och motivationen för att göra det. Vi får se…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s