Den visa babyn

Är himla lättad över att beibi varit klok och vänt sig själv! Huvudet är nu neråt! Jippii!

Det var roligt på TYKS i dag faktiskt. Hade en äldre mycket trevlig barnmorska som ville prova själv först ifall hon kunde känna läget utan ultraljud. Och sedan den manliga läkaren som också ville testa sina färdigheter (man vet ju aldrig om det blir elavbrott och maskinerna ger upp och de gamla kunskaperna behövs skämtade han). Och de tyckte båda att det var en rumpa som var uppåt. Ultraljudet bekräftade att vi alla hade känt rätt. Barnmorskan sa att det alltid är bäst ifall de vänder sig själv, och att de nog ganska ofta är ”visa” nog att göra det, även om det dröjer ibland. Den här har tydligen haft mycket plats att ligga fel. Men nu känner jag själv att det är trängre. Rörelserna ändrar karaktär.

Har själv nog anat att det varit en rumpa uppåt, men inte riktigt vågat hoppas för mycket. Men det finns andra saker än sparkar och rörelser som sagt mig att huvudet är ner. Har fått mycket ömmare bäcken, det sliter och drar mer. Bäckenet känns bredare och lösare. Det sticker till neråt ibland som små blixtar i nerverna. Och det är nog typiskt för att det hårda huvudet sjunkit ner där. Huvudet har börjat bana väg för födseln.

Så nu vågar jag äntligen hoppas på en normal förlossning som med de två äldre. Man vet ju aldrig hur det går, men riskerna för komplikationer har i varje fall sjunkit drastiskt nu. Och hoppas också på att få åka hem så snabbt som möjligt efteråt. TYKS barnsängsavdelning är inte så himla trevlig nämligen (ofta fullpackat och stressade nattskötare och är det varmt ute är det svettigt där…).

Vi firar med en bebisakvarell ur mina gamla illustrationslager! Den här babyn ser också ganska vis ut…

Baby 2

Nu blir det lunch och TV och sen hämtar jag hem den stackars, trötta pollenallergikern från skolan.

6 thoughts on “Den visa babyn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s