Första maj (men det handlar mest om graviditet igen…)

Vi kommer inte att gå ut i dag tror jag. Snöar. Och jag orkar knappt röra mig.

Maj får en ny betydelse i år för mig. För det kommer ett barn. Det är högst osannolikt att det barnet kommer i juni, eftersom den beräknade dagen är 18.5 och med båda de två äldre barnen gick jag en vecka över tiden (41+2 och 41+1). Så allra senast kommer det tredje barnet runt 25.5. Det här barnets första maj. Nåja. En liten chans finns det ju att jag går 2 veckor över tiden och då blir det ju juni. Man vet aldrig. D tror att det här barnet kommer tidigare än 41 veckor. 41+0 vore ju väldigt symmetriskt…

Fördelen med att ha fött barn förut är att jag möjligen kan känna igen tecknen på att någonting är på väg att hända lite tidigare. Båda gångerna har jag haft förvärkar, eller någon slags övningsvärkar 3-4 dagar i förväg. Några regelbunda molande värkar, kanske 5-10 minuter emellan, som sedan klingar av. Med A visste jag från första förlossningsvärken (som kom på en fredag kl 20, sen var hon född 3:40) att nu är det på riktigt. Båda gångerna har det varit mycket tryck neråt i bäckenet (så man måste på toa hela tiden), och jag har liksom känt på mig att det snart ska hända. Det finns andra smaskiga detaljer också, som att den sk. slemproppen lossnar 1-2 dagar före (för min del, det är mycket individuellt, den kan lossna långt tidigare också, eller så märker vissa det inte alls). Trevligt ord det: slempropp.

Har annars haft en orolig natt. Åt en mycket god salsa med chili igår på kvällen, och det tyckte inte tarmarna om alls. Mådde rätt illa, men somnade ändå. Vaknade mitt på natten (vilket jag gör varje gång jag måste vända mig eller gå på toa förstås) och tänkte sedan igenom hela min förra förlossning innan jag somnade om. Den upplevelsen var mycket fin, så det var inget ångestfyllt grubblande. Men tankarna är verkligen bara riktade på en enda sak nu. Att det närmar sig.

Ah. Nu har bebis hicka igen. Händer ungefär en gång om dagen. Graviditetsskrocket säger att flickor hickar mer. Igår tänkte jag några gånger på bebis med hens flicknamn. Med förra barnet hade jag ingen aning, men trodde ändå det skulle bli en pojke (föds mycket pojkar i pappans släkt). Och var alldeles otroligt överraskad av att det var en flicka. När jag fantiserar om barnet har jag inga problem att föreställa mig både en pojke och en flicka. Så har alltså ingen särskild önskan om något visst kön. I det här skedet är man nog mest intresserad av att barnet är så friskt som möjligt.

Men nu: torka damm (D får ta hand om allt som är på golvnivå). Mina föräldrar kommer till oss i dag och äter middag (hälften av maten tar de med sig), och i morgon kommer också svärföräldrarna hit (de har säkert också massor av mat med sig). Skulle bebis få för sig att vara lite tidig skulle man ha gott om barnvakter nu… och färdigt lagad mat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s