bored beyond belief

Varit så otroligt uttråkad i några dagar. Det här väntandet… att man inte kan röra på sig. Man längtar efter att få tillbaka sin kropp. Man längtar efter att få tillbaka sina normala behov av att skriva och skapa och vara entusiastisk över… typ kulturella grejer. Argh!

Tyckte Anne Hietanens tweet igår fångade humöret rätt bra (förutom att vi får byta bort Borgå, har ju knappt varit i den staden, men fattar känslan… och känner mig inte som fjorton… gravid vid fjorton vore inte så lyckat…):

hietanentweet

Men vill gärna äta upp mitt huvud. För jag har inte lust att göra något! Det är hemskt! Orkar inte skriva eller redigera, eller göra någon bild. Orkar inte ens bry mig om filmer eller TV! Slöspelar Candy crush! Provar desperat fler matcha3-spel! Ångest!

Fast blev lite botad i dag, för såg på dessa intressanta föredrag om chick lit och romance (hittade länken via Simona). Och strax tänker jag se på GoT4 del 5, och lyckas faktiskt bli lite entusiastisk över det! Hoppas att den entusiasmen kan smitta av sig lite och göra så jag har lust att skriva/illustrera… eller i varje fall läsa något.

Annars är det 38+1 i dag. Vi är alltså inne i ”bebis kan födas när som helst”-fasen. Och nu när huvudet är ner så händer det ju mer hela tiden. Lite försiktiga förvärkar. Trycket neråt när man står upp. Måste på toa hela tiden. Ont i höfterna, kan inte stå på ett ben t.ex., vilket man gör förvånansvärt ofta (när man tar av och på skor/strumpor/byxor). Bebis som trycker fötterna åt ett håll och rumpan åt det andra och magen ser ut att innehålla ett gäng dansglada aliens.

Men! Om man nu ska vända det uttråkade till något positivt: det är skönt som omväxling att inte hela tiden göra något ”nyttigt”, att bara vara, att inte sträva någonstans. Det är säkert bara bra för skrivandet och skapandet att man tvingas ta paus och ha tråkigt emellanåt. Har faktiskt inte varit uttråkad på väldigt länge. Ur det tillståndet kan ibland komma något helt nytt och oväntat, och det känns som att det verkligen behövs…

2 thoughts on “bored beyond belief

  1. Bara inte ångest, nej, nej, bort med den. Sista biten är träig. Så träig och tråkig ja. Men vet du vad, det är t i d a t t ……….. sova. Nuku varastoon, sa en klok barnmorska åt mej en gång.
    Det är när som helst det bästaste bästa! Lilla nyisen brakar fram vilken stund som helst.Ljuvligt, ljuvligt.

    • Ja bort med ångesten! Den var som tur kortvarig. Är egentligen kolugn, vaggar omkring i en bebisdimma redan. Och sova: JA! Var i sängen mellan kl 20 och kl 7 förra natten. Sov inte hela tiden, men bara det att man ligger ner är bonus. Man vaknar ofta, men känns som om det är övning, eller en del av hur det snart kommer att bli. En liten hungrig mun på natten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s