Verklighetsflykt

Fast sen när jag funderat på resande igår kom jag ihåg att läsande av fantasy har samma effekt. Att få lite avstånd till vardagen.

Har kommit in i Drakarnas dans nu under helgen, och undrar vad det var i den engelska versionen som jag inte orkade med förra gången (förutom att hålla upp själva tegelstensboken, aningen enklare med pocketen, men den är väldigt slattrig)? På svenska känns texten inte alls lika torr (tycker förresten översättningen verkar riktigt OK). Eller är det för att jag sett ikapp historien nu i TV-serien? Att man är lite mer inne i handlingarna igen och minns mer namn och slott och kungar osv? Vem vet. Men det känns skönt att kunna försvinna in i ”Västeros” en stund för att glömma sina krämpor.

Ska strax se på del 6 på HBO, men för en stund sedan syntes inte det nya avsnittet ännu i programbiblioteket. Hoppas det har dykt upp nu…

Skönt att orka vara ens lite besatt av någon fiktiv värld. Tittade på lite intervjuer med skådespelarna också om avsnitt fem. Om inte det nya avsnittet dyker upp snart måste jag nog hänga på youtube och se intervjuer… och läsa om TV-produktionen.

Nu när TV-serien finns förresten, så har figurerna i boktexten också fått skådespelarnas ansikten. Vet inte om jag gillar det eller inte. Men castingen är så bra ändå, så det är inte särskilt störande. Den enda karaktär som jag inte alls hade tänkt mig som i TV-serien är Dany. Hon var mycket tunnare och blekare i mitt huvud. Smalare ansikte. Och ibland hade hon svart hår istället för vitt. Vet inte varför hennes hår inte ville hållas vitt för min inre syn! Underlig grej, men spelade inte så stor roll egentligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s