Tisdagstankar (rasister, barn, Tywin Lannister…)

Funderar i listform i dag:

Sannfinländare är ”roliga” på nätet, igen. Jag läser hans svar på journalistens frågor (artikeln på finska) och inser än en gång hur svårt det verkar vara för vissa att tänka. Blir så oerhört trött och ledsen. Och sen pratas det om att partiet i fråga kommer att vara röstmagnet i EU-valet. Det säger mig bara att det finns väldigt många i det här landet som också har svårt att tänka. Tänka och känna längre än sin egen nästipp. Det är nästan så att man ibland önskar att ”invandringskritiker” skulle få råka ut för lite riktig nöd och försöka flytta och sedan inse att de kommer mötas av kyla och hat, eller inte ens tas emot. Men jag önskar inte egentligen det åt någon.

– Är hemma med 5-åringen som inte orkade dagis i dag. Eftersom jag ändå är hemma, kan man ju vara lite mer flexibel. Nu borde jag komma på hur jag ska få henne att städa huset åt mig… Hon verkade ivrig att torka damm i varje fall… Fast just nu har jag kapitulerat, och hon ser på Netflix.

– På magfronten intet nytt. Två lugna dagar har passerat. I dag lite mer molande igen. Höfterna värker konstant. 39+2. Orolig mage i dag. Piggare bebis.

– När jag satt i bilen utanför skolan och väntade på att sonen skulle gå till skolgården (ifall vi är tidiga vill han vänta i bilen en stund) tittade jag på strömmarna av barn som gick upp för backen. Påmindes om hur skoj det är att bara titta på människor. People watching. Jag borde kanske ha studerat antropologi/etnologi istället.

– Gillar att man får SMS dagen innan man ska på någon av stadens hälsocentraler, minskar risken att man glömmer. En gång glömde jag en rådgivningstid för ett av barnen. Enorm SKAMkänsla! Imorgon är det rådgivningstid. Hoppas det är sista gången för den här magen. Ska bli skönt att höra lite hjärtljud, och är väldigt nyfiken på om huvudet är fixerat eller ruckbart.

– Och till sist: När Tywin Lannister sa ”Done” i gårdagens GoT-avsnitt så var det asgrymt (Charles Dance är PERFEKT för rollen). Och oj så stackars Tyrion trasslar in sig. Men visste ju vad som var på väg. Samtidigt är scenerna inte helt likadana som i böckerna, och det är intressant att se nu när jag läser samtidigt. Man kan överraskas också fast man vet vad som borde hända. Det var lustigt att märka att en scen jag läste i Drakarnas dans på söndag kom med i TV-serien igår! Böckerna överlappar ju varandra, och TV-serien tycks köra på mer kronologiskt. Men asgrymt alltså. Storyn kränger och trots att vissa figurer tror att de har makten över händelseförloppet (och bokläsaren tror att hen vet vad som ska komma), så har de inte det… inte ens Tywin…

Tywin_Lannister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s