Förhandsröstning

I morgon tänker jag gå och rösta i EU-valet. 25 maj är nämligen 41+0 för mig och det är den tiden som båda de äldre ungarna kommit (ungefär, 41+2 och 41+1 kom de). Och det skulle ju vara olyckligt om man missade röstningen för att föda barn… så jag vill passa på nu när det är lugnt (hoppas lite på att om jag skriver så här så blir det förlossning i natt, om det nu går att påverka med magiskt tänkande).

Men jag velar fortfarande mellan kandidater och till och med mellan partier. Måste nog göra en valmaskin till och se vad som kommer fram…

*

Okej nu gjorde jag YLE:s valmaskin och de fyra första var från ett och samma parti, och en överväldigande majoritet av toppkandidaterna var från samma parti. Så tror jag nog röstar på samma parti som tidigare år, men byter till denna kandidat som hamnade på första plats för mig. Ser att hon driver precis de två stora frågor som jag också tycker är viktigast: att bekämpa fattigdomen och klimatkrisen.

2 thoughts on “Förhandsröstning

  1. Angående Outi Alanko -Kahiluoto . Känner ej henne. men nog hennes mamma och hennes två bröder. En bror Rami bor i Kääpälä med fru och dotter. De har lamm, ankor, höns, häsytar, kaniner. Deras mamma är en fantastiskt duktig växtspecilaist. OCh hon bor i byn intill. 4 km från mitt sommarställe. Skänkte mitt överlopps matbord till henne för en månad sedan. Outi lär vara en mycket tuff ung dam och jobbar hårt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s