Vrålet

Hu så jag vrålade åt ungarna nyss. De höll på att glida in i en av sina bråklekar i soffan, där det skriks och skrattas om vartannat och man vet inte om någon håller på att torteras eller om de bara kittlar varandra och det slutar alltid med att någon gråter på riktigt. Och jag bara skrek ”SLUTA!!!! INTE DET HÄR VARJE DAG!!!”.

Har tydligen en aningen förkortad tålamodsnerv i dag. Vrålar också så sällan att jag får ont i halsen när jag väl gör det. Men alltså, deras småbråkande har hållit på ett bra tag nu. Fast den andra sidan av myntet är att de också stundtals har väldigt roliga lekar tillsammans. De håller liksom på som små lejonungar i naturfilmer. Brottas, nafsas.

Försöker oftast låta dem hålla på så länge som möjligt. Det är den där ”svarta leken” som barn också behöver syssla med. Testa gränser. Skrubba sig mot varandra. Men man orkar inte alltid höra på det. Det blir rätt påfrestande att ha två personer i sin närhet som är som två magneter där polerna skiftar på några sekunder.

Skratt. Skrik. Gnäll. Gråt. Någon slår. Någon sparkar. Han började, nej hon började. Hon kastar en sak. ”Vad göööör du!?” skriker storebror. ”Men jag VILL!!” skriker lillasyster.

Kanske de känner av spänningen nu också. Att vi alla går omkring och väntar och har lite dåligt tålamod med varandra.

Tyvärr blir det nog ingen förlossning de närmaste dagarna, för bebi var fortfarande rörlig med huvudet enligt hälsovårdaren på rådgivningen. Fast annars är ju allt bra. Har normalt blodtryck. Bara lite svullen på händer och fötter. Visst, ryggen är trött och fogarna lösa och höfterna värker. Men man har ju nästan vant sig vid det här laget. Det är ju nu man borde få ett ryck och storstäda och tvätta fönster och sånt. Men äh, det är ju ansträngande! Igår städade jag i och för sig lite mer än vanligt.

Nej nu ska jag fortsätta läsa Drakarnas dans istället (det blev lite tyst här hemma plötsligt, lillasyster gick ut på gården och storebror gör sin läxa… helt frivilligt!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s