Musik att skriva till

Spotifys Discover-app ledde in mig på Jóhann Jóhannsson. Det har den försökt göra hela våren, men lyssnade igenom ett helt album av honom först i dag. Alldeles nyss.

Här är sista låten på skivan Englabörn:

Det här förvrängda röstljudet i låten känns för mig som något som skulle passa ett sorts melankoliskt monster, eller någon främmande varelse. Den här samma melodislingan upprepas i hela skivan. Skivan är som en soundtrack till någon verkligt underlig men vacker spekulativ berättelse. Ska hålla J.J. bakom örat, till nästa gång jag har energin att skriva något nytt. Får starka bilder i huvudet av den här musiken. Fast inser nu också att skivan passar rätt bra som soundtrack till slutet av mitt halvfärdiga bokmanus som väntar på redigeringsvända nummer två.

Bestämde igår (när jag pratade om manuset med min mamma) att min deadline för att redigera om texten är början av augusti. Sen ska jag skicka in texten till förlaget. Tänker mig nämligen att det inte är någon större idé att skicka in något strax före eller under juli. Redaktörer går ju på semester antar jag.

Har ingen aning om jag kommer att klara av att redigera i sommar, med bebisen. Det beror ju på hur hen sover och är. Och hur mycket jag känner att jag klarar av. Så tänker inte stressa över det. Istället vill jag hitta tillbaka till lusten. Och jag vet att den finns där någonstans inne i mig, redo att vakna till liv igen när det finns utrymme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s