bf

Den vedertagna förkortningen på alla föräldraforum för ”beräknat förlossningsdatum” (det är alltså inte ”bäst före”).

BF är i dag. Enligt ett av ultraljuden. Så det är maskinen som tippar på idag. Men räknar man enligt min menscykel så är bf faktiskt först 21.5. Min kropp verkar ta det lugnt med dessa grejer. Men men, i alla sjukhus- och hälsovårdsjournaler står det alltså 40+0 för i dag.

Varit tvungen att hänga lite på en föda snart-tråd på Familjeliv, även om jag annars inte har en profil på den sajten (inte mera, men man dras dit när man väntar barn, nu hoppade jag på först för ett par veckor sedan i uttråkad desperation). Men alltså, det är väldigt skönt att älta små små tecken i kroppen med andra som är i samma sits.

Har sovit gott. Natten mellan fredag-lördag var värre, med mycket foglossning. Men nu är jag alltså utvilad. Min mamma är snart på väg hit för att vara barnvakt. Jag måste åka in snabbare till förlossningen än annars, för fick på fredagen veta att jag bär på en viss bakterie som kan orsaka infektioner hos barnet när det föds (1-3 fall per 1000 födslar). Då måste man hinna få antibiotika på dropp innan ungen kommer ut. Läbbigt. Visste inte om att jag hade den bakterien förrän nu och man undrar ju om jag hade den också när de två äldre föddes. Men då gick ju allt bra. De har tydligen infört screening för GBS nu i Åbo under våren, och de höll nästan på att glömma att jag skulle testas. Därför kom den här infon så sent. Men nu vet jag, så det är bra.

Hur som helst. Det drar ihop sig, och går omkring i ett tillstånd av nervöst lugn. Läser. Ser på TV med ungarna. Sitter ute på verandan (det blev sommar nu under veckoslutet!). Hänger på nätet, eller spelar Candy Crush.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s