Mycket långsam dag, många små tankar

Dagen är präglad av långsamhet och underliga fragmentariska observationer som jag för en stund hade lust att twittra, men sedan gjorde jag inte det. Hittade en filosofibok via en författares blogg som jag kollade in, och blev entusiastisk, men så kunde jag bara läsa 10-15 sidor på Kindle och sen blev det för svårt att koncentrera sig för ungarna är förkylda och hemma och pratade med mig. Har tyckt att maggästen varit för lugn och blivit tvungen att irritera hen med puffar för att kolla att det kommer någon spark tillbaka. Det kommer små fotrörelser tillbaka. Sitter jag på ett visst sätt spänner hen ut sina ben och lyfter rumpan lite. Har letat efter nagelsaxar. Varför hittar vi aldrig våra nagelsaxar? Vi har två stycken spetsiga och två trubbiga. Sonen ville inte ha den trubbiga jag hittade för att klippa sina naglar. Hittade istället en fotrasp, och tänkte att lite hemmafotvård vore bra för har en förhårdnad under foten som gör ont nu när jag väger … så mycket som jag väger… det är mycket. Men orka sen luta sig fram till foten och fila på den. Orka ta fram fotbad. Sen irriterade jag mig på meningen ”Bran grät som en liten flicka…” i Drakarnas dans. Okej små pojkar kanske inte gråter i Västeros, men det kändes som en obehaglig floskel som krypit in i texten. Ett ideologiskt läckage. Barnen har suttit i soffan hela dagen och sett på Barnkanalen, förutom när min vänliga mor var ute på gården med den yngre och lekte kurragömma. Alla är smått uttråkade och irriterade. Eller jag känner mig rätt lugn, men också frånvarande. Orkar inte engagera mig i något. Samtidigt tycker jag inte att jag behöver det. Samtidigt bubblar det under huden av skrivlust och inspiration. Som att vänta på ett åskväder. Det riktiga åskvädret kom igår. Min kropp hängde inte med och missade det. Nu står allt stilla igen. Som att vara i ett kvavt rum och längta efter att få slå upp alla fönster och dörrar. Men jag vet inte vem som ska göra det.

2 thoughts on “Mycket långsam dag, många små tankar

  1. Ja det är så kvavt plötsligt. Som i en jätte mage. Underbart att födas in i sommaren och det dygnsbefriade. Krafter och kämpartag !Snart får du vindlande lustgas.

    • Årstiden känns nog perfekt den här gången! Svala sommarvindar och sitta i trädens skugga och amma på verandan och att det är ljust på natten när man vakar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s