In her you’ll find the sanctuary

I bilen lyssnade vi på radiokanalen Zoom.fm. Sonen har börjat efterfråga ”rockmusik, men utan någon som sjunger”. Han blir väldigt störd på rockröster som inte är helt rena. Men så spelades denna klassiker:

Vi kom inte på bandets namn just då i bilen, men sonen gillade det. Sångrösten är ju rätt integrerad i musiken, och så sjunger han ju inte falskt heller. Så jag måste googla fram bandet (The Cult förstås, rösten tillhör Ian Astbury) hemma nu så att jag har det färdigt på Spotify åt sonen på eftermiddagen. Han är inte lika musikintresserad som lillasyster, men han verkar ha utvecklat en smak för viss musik i varje fall. Och nu vill han höra mer rock tydligen. Jag är inte så kunnig om just rockmusik, så ifall någon har tips sådant som liknar The Cult, eller som har ett liknande drive och hänger mer på instrumenten än sångaren så säg till!

Om någon har bra tips på vilka trådlösa högtalare som är bra (men inte svindyra) så tar jag gärna tips om det också! Har lyssnat på musik från datorns inbyggda högtalare alltför länge nu…

Sångtexten till ”She sells sanctuary” är förresten så vag så att man utan större besvär kan associera den till graviditet: ”make my back burn” (värkar!), ”I’m sure in her you’ll find the sanctuary”, till och med ”the world turns around” känns inte helt irrelevant… ska lyssna på dem nu hela dagen och samla krafter! Ungen i magen gillar dessutom musik, för alltid när jag kör och har radion på så brukar hen vakna till och sparka lite extra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s