Penny Dreadful

Såg de första två avsnitten av Penny Dreadful i dag bakom nerdragna persienner. Ännu en mörk serie att försöka se när solen gassar in…

För det första vet jag inte om jag är helt sugen på blood and gore, men drogs nog ändå in i berättandet i dessa två första avsnitt som finns på HBO Nordic. Att det finns en tekopp fylld med blod i intron är rätt beskrivande. Blev förvånad över hur många 1800-talsgotiska figurer och fenomen som de lyckades klämma in. Det blev nog på gränsen till för mycket av det goda. Har nog en soft spot för egyptisk mytologi och gotisk skräck… men… Juryn är ute. Vissa repliker och händelser var dessutom väldigt förutsägbara.

Jag blev rätt vimmelkantig efter att ha sett två avsnitt på raken. Så man blir effektivt förflyttad, nästan påtvingad, en helt annan värld och det är ju ett bra tecken. Men just nu har jag lite svårt att vara inne i något så mörkt och äckligt. Får se om jag fortsätter se serien. När det blir sommarlov är ju ungarna hemma, så jag får lov att se ”vuxenserier” sent på kvällen, och det är man alltid lite osäker på om man klarar.

Men Eva Green och Timothy Dalton! Dem gillar jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s