Var är du Trull?

Skulle jag vänta på W nu skulle han komma på tisdag morgon. A skulle komma på måndag morgon. Enligt tripptrapptrull-regeln (jo det måste ju finnas en sån), borde alltså trull ha kommit på söndag morgon, eller alltså i dag. Var är trull? Trull sparkar nöjt i magen. Eller hoppas hen är nöjd i varje fall.

Natten var hemsk igen för det är för hett i vårt sovrum. Hade en fläkt på ibland, men då finns ett bakgrundsljud som hindrar en från att somna, och det blev smått obehagligt med draget. Så har svettats och känt mig stel om vartannat. Och haft förvärkar i kombination med orolig mage och foglossning. Igen. Det här liknar allt mer första förlossningen. En flera dagars utdragen process att komma igång. Jag har kanske en zen-kropp. Den tar allt väldigt. Väldigt. Väldigt. Långsamt. Ska tänka på dessa dagar sen varje gång jag väntar på något annat i framtiden. Till exempel svar på arbetsansökningar, stipendieansökningar eller antagningsbesked av förlag. De sakerna är inget i jämförelse med det här.

Minns en kollega på ett av alla lager som jag jobbat på (det lagret som importerade hårspännen och borstar från Kina). Hon väntade sitt tredje barn. Hon var en riktigt liten, smal människa, och med magen såg hon ut som en enorm badboll på två glasspinnar. Hon sa ”Det här väntandet är inte min grej” (”Tämä odottaminen ei ole mun juttu”). Men annars klarade hon det bra alltså. Men att vänta, det psykiska. Jag fattar vad hon menar. Men själv är jag kanske lite bättre på att vänta. Eller vad kan man göra? Annat än bara vara? Men tålamodet har små sprickor. Särskilt på morgonen har jag märkt. Är extremt sur. Men nu beror det ju på dålig sömn också. Inte bara otålighet.

Men bra saker i dag: tack vädret för att det är mulet nu! Och gjorde en damtidningsillustration (nästsista uppdraget) också i rekordfart för deadlinen är andra juni, och ville få det överstökat som helgjobb och innan eventuella sjukhusvistelser. Och jösses så skönt det var att göra lite jobb emellan. Försjunka i det och glömma kroppen en stund. Känna sig lite, hm, nyttig och duktig eller något. Svårt att förklara. Men jag klarar inte av att göra så mycket annat, så man känner sig lite onödig och besvärlig emellanåt. Jag kan inte leverera en baby på beställning, men nog teckningar!

Vi ska se om vi hinner få ut Trull ännu i dag. Oroar mig lite för att A:s vardagskvällsaktiviteter blir störda om det blir på måndag eller tisdag. Först har hon simning, sedan vårkonsert på musikinstitutet. Jag skulle inte vilja komma i vägen för hennes hobbies (oj så självutplånande man låter). Sedan är det sista dagen på dagis på onsdag. Och på lördag skolavslutning. Om en vecka hamnar jag på överburenhetskontroll, och då är vi redan i juni! Då är i och för sig alla våravslutningsprogram avslutade… Jaja blabla.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s