Rasslar och rosslar (och lite valtankar)

Trodde jag skulle få åka och föda på natten. Hade regelbundna värkar i flera timmar och kunde inte sova igenom dem. Men så avtog de helt efter 4.30. Så nu har jag försökt sova i etapper efter det. Gissar att jag nog kom in i den sk. latensfasen, men sen blev jag kanske för trött så kroppen tog en vilopaus. Frustrerande, men kroppen är väl smart egentligen. Den fattade att jag inte orkar föda klart efter c. 8 timmar av svaga värkar hela natten. Men man känner ju sig lite som en rosslig söndrig maskin som inte kommer igång.

Nu tänker jag äta glass och vänta på att ha ont igen. Det paradoxala är ju att man vill ha mer ont. Men i det här fallet: ju mer ont, desto närmare till mål.

Och valresultatet. Glad över att vänstern gick framåt, och faktiskt också att SFP fick behålla sitt ena mandat. Skakad över att drygt 80 000 personer röstat på Jussi Halla-aho (häxbrygd skriver bra om detta). Jag försökte uttrycka min förvirring över att den här typens människor får röster redan i jytky-valet, men har inte blivit klokare sedan dess. Man tänker att typer som J H-A behöver någon slags diagnos, fast samtidigt så vill jag inte stämpla personer med psykiska sjukdomar genom säga att bara för att någon har monstruösa åsikter är den sjuk i huvudet. Fast är det inte smått psykopatiskt att skriva på sin blogg att man tycker att folk ska dödas och våldtas? Och fast man har lust att säga att någon är psykopat eller en galenpanna, så löser det inte något problem att säga det heller. Det är obegripligt för mig det här. Man borde få snacka med någon som röstat åt det hållet. Se om det går att hitta någon slags förståelse alls.

2 thoughts on “Rasslar och rosslar (och lite valtankar)

  1. Monstruös, är precis vad hela gubben är. Alltså snacka om intressant karaktär… Men hemskt, ja. Djävulskt.
    Men, ur vägen,åt sidan med monstermän.
    Tänk att du snart får lilla Buddha i dina armar. Så stort, så spännande och ljuvligt.
    Det går nog säkert med fart sen då det väl sätter igång. Så där höll det på här. Just så där. svaga värkar, några ordentliga, men sen svaga igen. Vi valde att åka in ändå och det var nog bra för plötsligt bara rasade allt ihop och igång med helt fruktansvärd kraft. Så har det aldrig varit förut men nu var det. Åk i tid, säger tanten, i synnerhet med GBS. Men äh, du vet bäst själv. Ljuvligt, ljuvligt!

    • jo nu ska jag nog in så snabbt det bara börjar kännas lite igen :) Har ju redan ringt dem en gång och allt, och hoppas på att få bada där, det gjorde susen senast. Ska passa på att äta glass och sova först (och krhm betala lite räkningar, vardag vardag, haha)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s