Hänt och tänkt

– Var och storhandlade mat och besökte apoteket med lilla A i dag. Ungefär 5-7 olika personer (räknade inte, och det var inte bara äldre damer, och inte bara kvinnor!) kände ett behov av att fråga hur gammal hon var. Elva dagar är hon i dag. Jag log mycket och sa att det var hennes butiksdebut. En tant i apoteket blev alldeles till sig och tog det som sin uppgift att gulla med A medan jag fick mina tarmmediciner. Praktiskt! Och jag tycker det är helt trevligt att prata med främmande människor. Är inte alls ironisk nu alltså. Man får en känsla av att vi lever i en stor by.

– En farbror i Citymarket brydde sig inte ett skvatt om bebisen, men ville påpeka (”koska sinhän olet nainen”/”för du är ju en kvinna”) att han gått ner 20 kg nu, tack vare hundpromenader, men nu är hunden död, och han kan stolt säga att han inte har gått upp i vikt igen (han tog tag i tröjan och visade hur lös den var), men han har en fortfarande sin vodkaflaska i rollatorväskan.

– Lilla A sover två längre sovpass per dag. Där emellan sover hon 10 minuters snuttar, äter, bajsar, knarrar och knorrar, ler, stirrar och vill hållas upprätt i famnen så att hon kan se på mig och gärna också de andra familjemedlemmarna. Storebror kommer nog snart att bli en favorit för henne med tanke på hur ofta han kommer och pratar och kelar med henne. Hon äter 2-3 gånger per natt och sover ungefär 3 timmar i sträck. Nattsömn tar hon någon gång mellan 21-22 och 6-7. Hon har fortfarande bajsat en gång per natt också. Hoppas det går över snart. Byta blöja på natten är jobbigt. Som tur är det väldigt ljust på natten.

– Jag känner mig underligt smal. Nästan som före jag blev gravid. Förutom att magmuskeln är sjukt lös och bildar en rund boll högt uppe på magen. Jag kom nästan i ett par nya ”normala” byxor som jag köpte på våren! En lös modell… Men ändå!

– Blöder nästan inte mer! Woop! Trosskydd räcker!

– Antar att antibiotikan hjälper, för mår alldeles bra. Men mystiskt nog stiger min temperatur från 36,9 till 37,0 på kvällen.

– Vänster bröst gör fortfarande lite ont att amma med, höger bröst läcker hela tiden. Har jag sagt att de har smeknamn? Kirby heter vänster (Kirby som i den där rosa runda spelfiguren från Nintendo), och Böbbö heter höger sida. Är jag normal?

– Jag hinner inte läsa. Måste börja släpa en bok med mig hela tiden för att få in små snuttar av lästid.

– Jag är riktigt usel på att ta tid till tupplurer. Undrar när tröttheten hinner ikapp en.

– Otroligt skönt med sommar. Stora A springer halvnaken ut och in genom den öppna ytterdörren, och man kan lita på att hon hålls på gården. Just nu pratar hon och sjunger för sig själv ute på gräsmattan.

2 thoughts on “Hänt och tänkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s