Tidsbristens lagar

När jag absolut inte har tid att läsa, skriva eller rita, så exploderar lusten att göra just det. Just nu har jag en alldeles absurd lust att läsa (den är lika stark som den var frånvarande när jag var gravid). Har kommit en tredjedel in i Drakarnas dans, och skulle vilja få färdigt den så att jag kan fortsätta sluka något annat. Men lästid är lite svårt att fixa när man slits åt olika håll. Fast det blir enklare hela tiden, behöver t.ex. inte alltid lägga all min uppmärksamhet på att få amningen att funka, och då kan man ha en bok i ena handen (bara man kommer ihåg att släppa taget om mobilen itsället). Om en stund ska vi ta en utflykt till biblioteket och tänker låna åtminstone Karen Lords böcker, som de som tur har inne. Men skulle också ha lust att rota fram lite fackböcker, men de råkade inte ha något av en filosof som jag är nyfiken på, så det får bli något på måfå. Och faktiskt, när man bara plockar upp något lite slumpartat kan det ibland hända att det är något väldigt inspirerande. För att det var oväntat och överraskande.

Det är min läsmetod: intuitiv, slumpartad, sökande, samtidig. Ogillar att ha läshögar som väntar, surfar hellre runt och går efter vad som väcker intresse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s