Midsommarpaus/Ateljédrömmen

Kommer inte att blogga under midsommaren, och takten kommer nog att bli långsammare från och med nästa vecka också.

Annars är allt bra. Lilla A växer väldigt snabbt. På tisdag hade hon gått upp runt 900 gram sedan vi lämnade sjukhuset. Hon börjar vara mycket rund och gosig.

Jag har fortfarande läslust, men ingen tid. Har också skrivlust. Har fyllt min anteckningsbok när det uppstått lugna ögonblick, då är det som om det exploderar i hjärnan. Nu har jag plötsligt tid! Skriva! Rita! Och man kommer underligt snabbt in och ut ur flowtillståndet. Undrar om det beror på att jag hinner vara stilla och tänka så mycket när jag ammar. Man är lite ”på” hela tiden. Väntar, bidar sin tid. Sen: boom!

Vårens olika poesirelaterade projekt verkar ha öppnat upp fördämningar, för har skrivit något som liknar dikter. Vi får se vad det blir. Men detta med ny bebis, nytt barn, nytt liv, verkar alltid väcka lusten att också skapa nytt. Får samla idéer och fragment på hög och sedan har man ett ymnighetshorn att ösa från när det börjar finnas mer arbetstid igen.

Har nu återupplivat en gammal dröm också (man har också tid att fantisera och dagdrömma mycket när man ammar): att ha ett arbetsrum, eller en ateljé någonstans utanför hemmet. Det är väldigt praktiskt att arbeta hemifrån. Men nästa år kommer det kanske bli lite svårare när jag ska jobba och A är hemma med sin pappa. Det skulle vara bra att komma bort då. Jag längtar också efter att få sprida ut mig, att måla på stora dukar, att få ta mer plats. Att inte bara ha allt i min dator. Det är min äldsta jobbrelaterade dröm: en ateljé. Men för att kunna ha det behövs pengar. Så vi får se om jag lyckas förverkliga detta redan nästa år. Men någon gång ska det hända!

2 thoughts on “Midsommarpaus/Ateljédrömmen

  1. Härligt med inspiration! Hoppas drabbas av detsamma när det är min tur! Har varit så svårt att hitta flödet på sistone!

    • Flödet var inte så bra när man var gravid, så hoppas det funkar på samma sätt för dig, att inspisen slår till sen när man har bebis (fast då har man istället tidsbristen…) :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s